Apatisch Excelsior vrijwillig onderuit in Zwolle

Apatisch Excelsior vrijwillig onderuit in Zwolle

Verslag door Jannes Boerman


Geen inzet, inspiratieloos, geen duelkracht en ga zo maar door. Het was een parodie op hoofdklasse-voetbal wat Excelsior’31 tegen Be Quick’28 in Zwolle liet zien.

Het is onvoorstelbaar om te zien dat spelers die alweer vastgelegd zijn voor volgend seizoen zich blijkbaar niet realiseren dat de punten nog steeds hard nodig zijn om ook volgend jaar in de hoofdklasse te kunnen voetballen. Het wordt zo langzamerhand tijd dat er door de TC niet alleen gekeken wordt naar de potentie van spelers maar ook naar wat een speler brengt op het veld. Er zijn tenslotte meer wedstrijden gewonnen op inzet dan op pure souplesse.

De wedstrijd begon al met 2 te korte terugspeelballen van Jan Michels. Zeker de eerste had zomaar een doelpunt kunnen opleveren, maar Be Quick’28 wist de bal niet in het verlaten doel te krijgen nadat Vicente F. Hesselink, op de rand van de 16, Saba Gwedelidze al van een scoringskans had afgehouden.

Maar Excelsior’31 modderde voort. En omdat ook Be Quick’28 niet overliep van zelfvertrouwen werd het een wedstrijd die het modale zomeravondvoetbal niet ontliep. Het was dan ook even schrikken toen er in de 25e minuut een doelpunt viel. Geheel in de geest van de wedstrijd verdween een als voorzet bedoelde inzet van Edwin Starke bij de 2e paal in het doel 1-0. Excelsior’31 stelde er aanvallend gezien weinig tegenover. Natuurlijk waren er momenten dat er mogelijkheden waren op kansen. Maar door gebrek aan inzicht of moeite hebben met keuzes maken kwam het doel van Frans Koornberg niet of nauwelijks in gevaar.

De tweede helft was niet veel beter. Excelsior’31 hanteerde vanaf het begin de lange bal en het was dus weer hopen op een bal die goed viel. Toen dat niet gebeurde kwam Be Quick’28 er steeds vaker met gevaarlijke counters uit. Uit 1 daarvan scoorde Edwin Starke zijn tweede treffer van de middag en was het, ondanks dat er nog ruim een half uur te spelen, over en uit voor Excelsior’31.
 

Niemand van de meegereisde supporters geloofde nog in een goed resultaat. Daarvoor was het spel te plichtmatig en te fantasieloos. De supporters hadden gelijk en Excelsior’31 had zelfs geluk dat de Zwolse aanvallers Yassine Manar en Saba Gwedelidze nog nooit van buitenspel hadden gehoord, anders was de uitslag nog veel hoger uitgevallen. Pas in blessuretijd wist Gwedelidze voor de eerste keer de buitenspelval te omzeilen maar faalde hij oog in oog met Vicente F. Hesselink.

Voor de spelers van Excelsior’31 (een enkeling uitgezonderd) wordt het tijd dat ze eens in de spiegel kijken. Want voor de vele supporters die er zijn in uit- en thuiswedstrijden, maar ook voor de club waar ze voor spelen en die hen daarvoor een vergoeding betaald, zijn ze verplicht om Rijssen en omgeving in ieder geval nog voor één seizoen voetbal te bieden op het hoogste niveau.  

Opstelling Be Quick’28:
Frans Koornberg, Edwin Starke, Eric Jan Lijzen, Kees Dorgelo, Jeffrey Pohowainjaan, Michel Hup, Stephan Rahantoknam, Saba Gwedelidze, Nejim El Atiaoui, Rob Mijn heer, Yassine Manar

Excelsior´31:
Vicente F. Hesselink, Michel Goosen, Peter Scheppink, Jan Michels, John van Pijkeren, Sjors Brugge(59. Rob ten Hove) Bas Boksebelt(80. Lourens Smids), Amanuel Isa(73. Niki Leferink), Gerald Janssen, Nick Hoekstra, Jolf Stel


Kalender icoon zaterdag 25 april 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers