Analyse wedstrijd Excelsior - ONS Sneek

Analyse wedstrijd Excelsior - ONS Sneek

VEILIG !! 

Na de slechte wedstrijd van vorige week hadden we wat goed te maken in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

We begonnen gelijk scherp aan de wedstrijd. Duels, die veelal voortkwamen vanuit de lange bal van ONS Sneek, werden veelal gewonnen waardoor we veel in balbezit waren.We combineerden aardig en konden zo ONS Sneek onze wil opleggen. Ondanks het grote veldoverwicht creëerden we te weinig kansen waardoor ONS Sneek vrij makkelijk overeind bleef. De kansen die we uiteindelijk wel creëerden deden we er helaas niet in.

In de 2e helft was inmiddels de tussenstand bij Staphorst bekend. De achterstand bij Staphorst betekende voor ons dat we aan een gelijkspel genoeg hadden. ONS ging iets verder vooruit voetballen waardoor bij ons het combinatie spel minder werd. We hadden niet meer het lef om onder de druk uit te voetballen (wat op zich logisch is gezien de omstandigheden van het veld) waardoor we meer met de lange bal ging spelen. Van mooi en goed voetbal was geen sprake meer. Door verdedigende fouten aan beide kanten en balen die ‘toevallig’ goed vielen werden er nog een aantal kansen gecreëerd. Gelukkig voor ons schoot ONS Sneek bij hun beste mogelijkheid de bal op de paal. Aan de andere kant hadden wij met iets meer scherpte voor de goal de overwinning ook over de streep kunnen trekken.

 

Uiteindelijk verloor Staphorst met 2-0 waardoor wij niet meer te achterhalen zijn. Een veelbewogen seizoen dat met een sisser afloopt. Nu nog de laatste wedstrijd in stijl afsluiten; de uitwedstrijd tegen WHC.
Volgens mij hebben wij daar nog wat tegen goed te maken.

Dennis Demmers, trainer/coach Excelsior '31

Kalender icoon zondag 3 mei 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers