Excelsior verliest van WHC

Tja en daar rijd je dan richting Wezep-Hattemerbroek. Wat kun je nog van deze wedstrijd verwachten. De laatste wedstrijd van dit seizoen voor ons eerste, tegenstander is WHC. Excelsior ’31 dat eigenlijk alleen voor de eer nog voetbalt en WHC dat nog een plek in de KNVB Beker kan verdienen.

De wedstrijd begon met 1 minuut stilte voor de heer Jannes Ramaker, jarenlang was hij de terreinknecht van WHC, hij overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag op 81 jarige leeftijd. Zijn zoon Wout is nu de terreinknecht van WHC, een man die weet hoe je een hoofdveld moet verzorgen want het veld lag er goed bij.

Je verwacht een aanvallend WHC maar als je dan de eerste helft bekijkt moet je zeggen dat de gehele eerste helft voor Excelsior ’31 was. Scheidsrechter Van Wijk uit Nieuw Lekkerland durft in de tweede minuut van de eerste helft geen penaltie te geven aan Excelsior ’31 wanneer Jolf Stel gevloerd wordt in het strafschopgebied. Daarna is het voor de Excelsioren billen knijpen. Keeper Dominic van Hoof stompte de bal buiten de 16,5 weg. Vrije trap voor WHC, wat zal de scheidsrechter doen? Maar de scheids houdt de kaarten in zijn zak. Daar komt Excelsior ’31 goed mee weg. De vrije trap levert niets op voor WHC.

Dan komt de 11e minuut. Niki Leferink komt in een 1 op 1 situatie met doelman Van Beek van WHC, het schot is te slap en Van Beek redt makkelijk. 10 minuten later is het John van Pijkeren die via de linkerkant opkomt, hij kijkt en ziet Jolf Stel vrijlopen, deze Stel ziet dat een verdediger de bal over de achterlijn schiet. Eén minuut later, Sjors Brugge geeft een bal goed af op wederom Leferink en het is dezelfde Leferink die het net weer niet weet te raken. Excelsior ’31 houdt in de eerste helft het betere van het spel via onder andere een goede actie van Lourens Smids op Amanuel Isa had Excelsior ’31 weer een kans op de 1-0 voor Excelsior ’31, het schot van Isa ging net over.
“Dan ga je de rust in met 0-0, ongelofelijk” aldus trainer/coach Dennis Demmers.

De tweede helft begint zoals de eerste is geeïndigd. Excelsior ’31 heeft het heft in handen. In de 56e minuut legt Niki Leferink de bal af op Sjors Brugge, maar met zijn linker gaat de bal net niet in het doel van WHC. Een wet in het voetbal is, schiet je zelf de goals er niet in dan doet de tegenstander het wel. Peter Scheppink, ingevallen voor Jarno Beltman, probeerde de buitenspelval op te zetten, maar dit ging schromelijk fout. Biko Brazil omspeelt de buitenspelval en scoort de 1-0 voor WHC. Dit was de eerste echte kans voor WHC. Na deze 1-0 liet Excelsior ’31 het hoofd hangen, WHC kwam beter in het spel. Wel had Stef Lamberink via een directe vrije trap op randje 16 meter nog een kans maar deze bal ging over het doel van WHC. De 2-0 was een beauty van een doelpunt vanaf de linkerkant kreeg Bennie Veldhoen de bal en vanaf ongeveer 18 meter krulde hij de bal langs doelman Dominic van Hoof.

De laatste minuten was het voor WHC afscheid nemen van spelers en keeper die jarenlang de kleuren van WHC hadden verdedigd. Excelsior ’31 keek ernaar en zag dat het goed was. WHC heeft Excelsior ’31 laten zien wat effectiviteit is: 3 kansen, 2 doelpunten. Met het resultaat van de 2-0 overwinning mag WHC volgend jaar in de KNVB Beker uitkomen.

De terugreis naar Rijssen, je overdenkt de wedstrijd en dan kom je tot de conclusie: Excelsior ’31 liet ook in deze wedstrijd zien dat doelpunten maken een vak is, iets wat we in het afgelopen seizoen niet vaak hebben gezien.

Karakteristieken:
62' 1-0 Brazil
71' 2-0 Veldhoen

Geel:
16' Bosch (WHC)
73' Daalmeijer (WHC)

WHC: Van der Beek (89' Mulder), Bosch, Daalmeijer, Diender, Tijssen (88' Luchtenberg), Brazil, Mud, De Weerd (65' Herder) , Veldhoen, Daalmeijer, Schoenmaker

Excelsior '31: Van Hoof, Van Pijkeren, Smids, Boksebeld (78' Hulshof), Beltman (57' Scheppink), Lamberink, Zwollo, Stel (57'Ten Hove), Isa, Leferink, Brugge