Portugal trekt aan langste eind tegen Mexico

Dindsdagavond 19 Mei , onze spelers waren erg zenuwachtig voor de wedstrijd tegen Mexico, want vanavond was het kampioenschap binnen handbereik.

Voordat ze in het veld stonden waren er al eerst een paar foto's gemaakt om het officieel te maken, toen de scheids floot om te beginnen liep iedereen naar zijn plek in het veld, de spanning was van de gezichten af te lezen.

Het eerste fluitsignaal klonk en nog geen minuut later lag de bal bij ons in het doel. Nadat er opnieuw was afgetrapt en er enige oppeppende woorden richting spelers was gegaan, was de spanning te snijden, kwamen we gelijk of niet.
Na een flink aantal minuten van slecht voetbal waarin Mexico flink tegenstand bood en waarbij ons middenveld Martijn, Leon en Tom flink aan de bak moesten, ook Thore onze voorstopper moest alles geven om Mexico van het doel te houden, toen Mexico het foutje achterin beging was Gerjan er als de kippen bij om de gelijkmaker te scoren en was de spanning weg.

Nadat de gelijkmaker was gescoord werd er door ons nog een tandje bijgezet en dit resulteerde in beter veldspel, waarna we diverse kansen kregen om op voorsprong te komen, dit lukte na een verre uittrap van onze doelman Dave, (hij keepte weer een geweldige wedstrijd vanavond) 2-1 voor Portugal, toen was de tegenstand gebroken. Wouter werd in stelling gebracht om met diverse afstandschoten de tegenstand te breken hetgeen helaas vanavond niet lukte, maar Thijs en Gerjan scoorden diverse goals en hierdoor wonnen we  met 8-1 de wedstrijd.
In de kleedkamer werd de champagne nog even ontkurkt en werd er een klein feestje gevierd.

Portugal van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap.