Excelsior’31 C4 pakt de tweede hoofdprijs

In een bloedstollend spannende wedstrijd tegen Excelsior’31 C6 heeft Excelsior’31 C4, door op woensdagavond 20 mei jl. gelijk te spelen met 2-2, het kampioenschap in de 4e klasse F veroverd. De zaterdag ervoor was in Hengelo al de regionale KNVB-beker in de wacht gesleept, zodat C4 dit seizoen een maximale prestatie heeft geleverd. Uiteraard werd dit na afloop feestelijk gevierd met een mooie beker en een hapje en een drankje.

De trotse winnaars van Excelsior’31 C4 tonen hun bekers (foto J. Sanderman)
vlnr: Bastiaan Baan, Steven Steverink (gastspeler), Dieter Leunk, Jarco van de Maat, Pieter Wolfs, Luuk van Brussel, Nicolay Bökkerink, Casper Lemmers, Patriz Loohuis, Vartan Harutiunian, Coen Machielsen, Robert ten Brinke, Dinant van de Maat (trainer), Erwin Machielsen (leider), Nick Wissink (gastspeler)

Het wedstrijdverslag is hieronder te lezen.

Excelsior’31 C4 heeft vanwege de minimale teamgrootte en diverse blessures dit seizoen een beroep moeten doen op diverse gastspelers. Vanaf deze plek bedankt C4 deze jongens dan ook hartelijk voor hun bijdrage aan het prachtige eindresultaat.

Wedstrijdverslag Excelsior’31 C6 – Excelsior’31 C4

Excelsior’31 C4 en C6 voor aanvang van de wedstrijd  (foto: J. Sanderman)

Op de eigen thuisbasis, de Koerbelt, werd de voor C4 beslissende wedstrijd gespeeld. Om kampioen te worden zou minimaal een gelijkspel behaald moeten worden.
Waarschijnlijk bracht dit voor de C4 spelers toch enige druk met zich mee, want het niveau van de wedstrijd van afgelopen zaterdag, om de KNVB beker, werd bij lange na niet gehaald.

In de eerste fase van de wedstrijd ging het spel gelijk op tussen beide teams. Vervolgens was C4 vaker in de aanval, maar weinig effectief in de afwerking. En zoals het vaak gaat: bij een snelle tegenaanval van C6, greep de verdediging van C4 niet voldoende in en was Marcel Vossebelt in staat om 1-0 te scoren. Met deze stand gingen we de rust in.

De tweede helft begon C4 sterker: twee schoten op het doel van C6-keeper Nick Slagman gingen maar ternauwernood naast. Op een voorzet van Patriz Loohuis tikte Luuk van Brussel de 1-1 binnen.Vervolgens stond sterk keep- en verdedigingswerk van C6 de 1-2 lange tijd in de weg. Bovendien moest C4 voortdurend op de hoede zijn voor de snelle counters van de C6 aanvallers.
Uiteindelijk werd het toch 1-2 doordat Steven Steverink uit een vrije trap vanaf 20 meter de bal hoog in de linkerbovenhoek wist te plaatsen.

Maar C4 liet zijn aanhang toch nog flink peentjes zweten, want slechts één minuut later scoorde Marcel Vossebelt van C6 de 2-2 door een misverstand in de verdediging van C4.
In de laatste fase van de wedstrijd waren er nog wel kansjes voor C4 en bleven de uitvallen van C6 gevaarlijk, maar de stand bleef ongewijzigd.