Excelsior A1 maat te groot voor De Zweef A1

Excelsior'31 A1 heeft de 1e wedstrijd met het nieuwe A1 met 13-1 gewonnen van de Zweef A1.

Excelsior'31 begon goed aan de wedstrijd en bepaalde vanaf het begin de wedstrijd. Er werd verzorgt voetbal gespeeld van achteruit en De Zweef kwam eigenlijk overal een pas te laat,hierdoor kon Excelsior'31 makkelijk combineren en lekker voetballen. Met 20 minuten spelen stond het dan ook al 5-0 voor Excelsior'31. Het was dat het spel van Excelsior'31 gedurende de 1e helft onzorgvuldiger werd,anders had het voor rust al dubbele cijfers kunnen zijn. De ruststand was dan 8-0 met een aantal uitstekende uitgespeelde doelpunten.

De 2e helft zag er een stuk onzorgvuldiger uit, Excelsior'31 nam de verkeerde keuzes, het spel werd onzorgvuldig, met name in aannames en verwerken van de ballen. Veelal een handeling teveel. Maar desondanks wist Excelsior'31 in de 2e helft ook het krachtsverschil in doelpunten om te zetten. Uiteindelijk na 75 minuten werd er afgefloten en stond er een eindstand van 13-1 op de score. Al met al een duidelijk krachtsverschil en hoe kun je deze wedstrijd meenemen richting de toekomst.

Zaterdag wacht er een krachtmeting, thuis om 14.30 uur tegen Rohda Raalte. Daarna gaat de selectie en staf genieten van de welverdiende vakantie en pakken eind juni, begin juli nog een kleine voorbereiding met een wedstrijd tegen het Nationaal <16 AV.

Daarna zal de voorbereiding starten de 1e maandag van augustus.

Opstelling:
Doel: Jelmar Beltman
Achter: Stephen Jansen, Gert-Jan Schultink, Wim Oosthoek, Simon Baysoy (45e Wilco Sikkelbein)
Midden: Erwin Nieuwenhuis (45e Sander Bruins), Joell Waslander (55e Rutger Geerling), Nigel Michels (50e Erwin Nieuwenhuis)
Voor: Maikel Mirza, Rutger Geerling (45e Matthijs Zandvoort), Sjors van Gerrisheim (45e Gert-Jan Wilbers)

Afwezig: Patrick Loohuis, Michel Gerritsen-Mulkes (studie), Remco Gombert, Maarten Smit (blessure)

Scheidsrechter: Edward Wassink uit Enter

1-0 Sjors van Gerrisheim, 2-0 Sjors van Gerrisheim, 3-0 Rutger Geerling, 4-0 Sjors van Gerrisheim, 5-0 Maikel Mirza, 6-0 Joell Waslander, 7-0 Maikel Mirza, 8-0 Sjors van Gerrisheim, Ruststand: 9-0 Matthijs Zandvoort, 10-0 Rutger Geerling, 11-0 Wim Oosthoek, 11-1 De Zweef, 12-1 Maikel Mirza, 13-1 Wim Oosthoek

Verslag door Marc Lobbert, trainer/coach Excelsior '31 A1