Keeperstrainer Henk Damkat pakt de draad weer op

Keeperstrainer Henk Damkat pakt de draad weer op

RIJSSEN – De 44-jarige Henk Damkat traint komend seizoen de selectiekeepers van de E-pupillen. ‘Damkat is back’, zou je kunnen zeggen. 

Immers, in verband met een switch van werk maakt Henk Damkat drie seizoenen geleden een bewuste keuze om ‘het voetbal’ een tijd lang op een laag pitje te zetten en prioriteit te geven aan zijn opleiding tot ziekenverzorger.

Henk is momenteel werkzaam bij Zorginstelling Carint Reggeland, locatie ‘Eugeria’, in Almelo.
 

Een opmerkelijke (maatschappelijke) keuze mag je dat noemen. Want, voorheen was Damkat jarenlang achtereen werkzaam bij Timmerfabriek Riessen, onderdeel van de Ter Steege Holding. 

Over het ‘hoe en waarom’ van deze opmerkelijke ‘carrière-switch’, leest u in een uitgebreid interview in het eerstvolgende clubmagazine ‘De Mors’, medio oktober 2009. 

n.b. Henk Damkat was jarenlang keeperstrainer bij Excelsior’31, zowel bij de jeugd als o.a. het 1e elftal. In 'de periode Michel Jansen’ verzorgde hij de keeperstraining bij de 1e selectie. 

Samen met o.a. de huidige 1e selectie keeperstrainer Arjan Schipper volgde Henk Damkat de opleiding bij ‘het fenomeen’ Frans Hoek.  

Zowel Schipper als Damkat is gediplomeerd en KNVB erkend keeperstrainer. Kalender icoon vrijdag 26 juni 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers