Excelsior A1 bezwijkt eerst in de slotfase voor NL 11-tal onder 16

Excelsior A1 bezwijkt eerst in de slotfase voor NL 11-tal onder 16

Foto: Kevin Troost (Oranje onder 16 (AV) én Excelsior'31 B1) in actie, tegen Excelsior'31 A1

Klik hier voor de reportage van 257 foto's...

PAPENDAL / ARNHEM – Excelsior’31 A1, dat uitkomt in de landelijke 2e Divisie Noord, heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen het Nederlands 11-tal onder 16 (AV) met 2-0 verloren.

Recentelijk versloegen de Oranjehemden nog 1e Divisionist Bennekom met 11-1. Om een voorbeeld te noemen…

Aanvankelijk had het team van KNVB-coach Wim van der Wiel de grootste moeite met de Rijssenaren, die prima tegenstand boden.

Met name Excelsior’31 A1 doelman Patrick Loohuis was een voortdurende sta-in-de-weg, hij hield met een serie katachtige reflexen zijn doel lange tijd schoon.

Eerst in het 2e deel van het duel moest hij zich uiteindelijk gewonnen geven.

Saillant detail: na rust viel bij Oranje Kevin Troost (Excelsior’31 B1) in, hij speelde een prima wedstrijd.



Kevin’s broer Mitchell (keeper Excelsior’31 B1) mocht in het 3e deel van de wedstrijd het doel van A1 verdedigen. Ook hij keepte een solide partij.

 

Basisopstelling Excelsior’31 A1:
Doel:  Patrick Loohuis
Achter: Simon Baysoy, Wilco Sikkelbein, Wim Oosthoek en Gert Jan Schultink
Midden: Nigel Michels, Sander Bruins en Remco Gombert
Voor: Gert Jan Wilbers, Rutger Geerling en Matthijs Zandvoort

wissels: Sjors van Gerresheim, Mitchell Troost (k) en Dylan Siemerink
vakantie: Maikel Mirza, Joël Waslander en Erwin Nieuwenhuis
ziek: Stephen Jansen
geblesseerd: Michel Gerritsen Mulkes

 

Basisopstelling NL 11-tal onder 16:
Doel: Kevin Swarthoff
Achter: Rik de Haas, Migiel Zeller, Youri Blom en Philip van Berkom
Midden: Teije ten Den, Mustafa Samak en Guytano dos Santos
Voor: Jurgen Locadia, Jair Balrak en Thomas Tavilla 

wissels: Damiën Menzo, Emilio Samsey, Mahboeb Rahimi, Kevin Troost, Mattijs Branderhorst, Fabian Emanuelson en Mick Zwolle 

Amateurs Onder 16 naar KoninkrijksspelenKNVB-coach Wim van der Wal neemt met de selectie van het Nederlands amateurelftal voor spelers onder 16 jaar, van 25- tot en met 31 juli, deel aan de Koninkrijksspelen, op Aruba.

De definitieve selectie bestaat uit de volgende achttien spelers:
Kevin Swarthoff (AGOVV), Philip van Berkom en Mick Zwolle (beiden Bennekom), Mahboeb Rahimi (Cortgene/JVOZ), Kevin Troost (Excelsior'31), Migiel Zeller (Juliana '31), Rik de Haas (Nuenen), Fabian Emanuelson (Quick), Teije ten Den (Rohda Raalte), Jurgen Locadia (Sarto), Mustafa Saymak (Schalkhaar), Jaïr Balrak, Emilio Samsey en Guytano dos Santos (allen Spartaan '20), Youri Blom (Spijkenisse), Mattijs Branderhorst (Theole), Tomas Tavilla (UVS) en Damian Menzo (Zeeburgia).

Zeven spelers staan op de stand-bylijst:
Joris Dekker (AFC), Peter van de Pol (DOVO), Brian van der Werff (Hollandia), Lorenzo Benjamins (HZVV), Gerwin Spithoff (d'Olde Veste '54), Roy Wigger (STEVO) en Luuk van Gerven (SC ’t Zand).

Hieronder het verslag van Excelsior’31 A1 trainer Marc Lobbert
Excelsior'31 A1 kan terug kijken op een goede oefenperiode. Na een week van trainen stond dinsdag de leuke wedstrijd op het programma tegen het Nationaal Jeugdteam, onder 16 (AV).

Excelsior'31 bereidde zich serieus voor op deze wedstrijd, met 3 trainingen in Bornerbroek.
 De club had alles goed geregeld om representatief aan deze wedstrijd te beginnen, het regelen voor de trainingen van kunstgras en een touringcar om op het mooie complex van Sportcentrum Papendal te komen. Mijn complimenten hiervoor. 

Excelsior'31 A1 reisde wat gehavend af, richting Papendal, met een incomplete selectie. Maikel Mirza, Joël Waslander en Erwin Nieuwenhuis genieten al van hun vakantie. Michel Gerritsen Mulkes ontbrak vanwege een blessure en Stephen Jansen meldde zich op het laatste moment ziek. Hierdoor hebben we op het laatste moment Dylan Siemerink toegevoegd aan de selectie, een ‘oud’ A1 speler en nu speler van de 1e selectie. 

Dat het voetbal leeft in Rijssen was zeker merkbaar, veel supporters uit Rijssen reisden af, richting Papendal, met auto's of gingen mee met de spelersbus. Ook waren er veel kaderleden van de club die hebben kunnen genieten van een goede wedstrijd op een hoog niveau. 

Dan naar de wedstrijd. In de bespreking hadden we met name accenten gelegd in het verdedigen van uit een gegroepeerde formatie, bij het aanvallen vanuit de opbouw en een stukje rust, om tot voetballen te komen. In onderling overleg hebben we besloten om in 3 blokken van 30 minuten te spelen. 

In het 1e blok stond de formatie van Excelsior'31 goed, het had de intentie om mee te voetballen met het Nationaal Elftal. Al gauw was wel te merken dat het Nationaal elftal beter ingespeeld was en daardoor wat meer rust had in hun spel. Excelsior'31 A1 had absoluut de intentie om mee te voetballen.

Opmerkelijk genoeg kreeg het ook de 1e grote kans in de wedstrijd, vanuit de 2e lijn. Een situatie waar de keeper van Oranje prima op reageerde.
Hierna zette het team onder 16 behoorlijk aan, met name via hun rechterkant waren ze erg gevaarlijk. Vervolgens maakte Excelsior'31 een aantal fouten uit voetbalmomenten, vanuit de opbouw.  Daardoor ontstonden een aantal 100% kansen voor het Nationaal jeugdteam.

Maar de uitstekend keepende Excelsior'31 doelman Patrick Loohuis was steeds een sta in de weg. Stand na het 1e blok was dan ook 0-0.
 Voor aanvang van het 2e blok werd er over een weer veel gewisseld.

Excelsior'31 A1 begon ook goed aan het 2e blok. Verdedigend stond het wat compacter, met een formatie ‘richting onderkant cirkel’. Er werd beter gevoetbald, met meer rust in het spel.
 Voetballend ging het met name in deze fase ook beter, met meer rust in het spel. Zodoende golfde het spel over en weer en ontstond er een hoog wedstrijdtempo.

 

In dit blok werden er beduidend minder kansen weggeven. Het was jammer dat de 1-0 van de voet van Excelsior'31 aanvoerder Wim Oosthoek (zie foto) kwam. Vanuit een voorzet wilde hij de bal uitverdedigen, maar werkte de bal achter de eigen doelman. Wat voor Wim een vervelend moment was, want hij speelde voor de rest een uitstekende wedstrijd. Stand na het 2e blok daarom 1-0. 

In het 3e blok kreeg Excelsior´31 A1 het conditioneel moeilijk. Het Nationaal jeugdteam bleef verzorgd voetballen, met een hoog tempo. In deze fase verviel ook de organisatie en had Excelsior´31 A1 het moeilijk, de vermoeidheid en eerste (spier)pijntjes werden goed zichtbaar.  Desondanks hield Excelsior´31 zich knap staande. Het Nationaal jeugdteam wist nog wel uit een vrije trap te scoren, uit de rebound, overigens overduidelijk buitenspel (!), 2-0.  

In de slotfase kreeg Excelsior'31 een aantal goede mogelijkheden, niet zelden uit buitenspel positie. De beste mogelijkheid was voor Wim Oosthoek, maar deze schoot, oog in oog met de keeper, de bal over het doel. Eindstand 2-0, in het voordeel van de Oranje beloften. 

We kunnen terugkijken op een goede oefenperiode. We hebben goede trainingen afgewerkt, met een goede afsluitende wedstrijd. Het Nationaal elftal was een stukje verder dan ons, beter op elkaar ingespeeld, had met name meer rust in het spel. Ondanks dit gegeven hebben wij geprobeerd om eveneens te blijven voetballen, dit is aardig gelukt. 

We gaan nu genieten van de vakantie en beginnen weer op de 1e maandag van augustus. Ik wil alle supporters bedanken voor de komst richting Papendal. Excelsior’31, voor het creëren van de voorwaarden naar aanloop van deze wedstrijd. 

Ik wil het Nationaal jeugdteam veel succes toewensen bij de Koninkrijk spelen, op Aruba. Iedereen een goede vakantie toegewenst. 


Marc Lobbert, trainer/coach Excelsior’31 A1

Kalender icoon woensdag 8 juli 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers