Bouwend Nederland R.O. afstudeerprijs voor Niek Bakker (speler 3e elftal) en 3 Rijssense mede-studenten

Bouwend Nederland R.O. afstudeerprijs voor Niek Bakker (speler 3e elftal) en 3 Rijssense mede-studenten

Bouwprijs voor 'DF2B'
Bron: klik hier
RIJSSEN - Vanaf vorig jaar september zijn ze er mee bezig geweest, maar het resultaat mag er dan ook zijn: Gert-Jan Ditsel, Richard Fransen, Niek Bakker en Olaf Bak, studenten Ruimtelijke Ontwikkeling en Bouw (ROB) aan de Saxion Hogeschool Enschede, hebben de Bouwend Nederland Regio Oost afstudeerprijs ontvangen.

De studenten, die zichzelf DF2B quality builders noemen (naar de eerste letters van hun achternamen), kregen de afstudeerprijs voor hun 3d-modellen van het uitvoeringsproces van een nieuw studentenhuis en kantoorruimte Kardinge in Groningen.

De afstudeerprijs bestaat uit een geldbedrag van 1.250,00 euro.
Alle vier winnaars komen uit Rijssen en doorliepen samen ook al het MBO bouwkunde.

‘Het is op Saxion normaal dat je in een ruimte op school je project maakt, maar omdat we dus alle vier uit Rijssen komen hebben we ervoor gekozen om een ruimte in Rijssen te zoeken, vooral omdat je dan geen reistijd hebt. Die ruimte vonden we bij de Nieuwenhuis Groep’, vertelt Niek Bakker.

De studenten benadrukken dat de prijs vooral hun kant opkwam, doordat gebruik maakten van Revit. ‘Dit levert een 3D-model op waar alle informatie in staat. In dit model hebben wij ook de gehele prefab constructie getekend, wat ook een groot pluspunt was.’

Vanaf Plan Van Aanpak en veel vooronderzoeken werden in de laatste fase alle werktekeningen gemaakt en kwamen alle andere zaken aan de orde die nodig waren om het plan uitvoeringsgereed te maken. Met succes.

De prijs, 1.250,00 euro, is in vieren gedeeld. ‘We zijn studenten, dus hebben een chronisch geld tekort. Ik neem aan dat, nadat iedereen op vakantie is geweest, er niet veel meer van over zal zijn’, lacht Bakker. Na de bouwvak moeten de vier nog een half jaar stage lopen en zijn dan allemaal werkzoekend: ‘We hopen dat er dan nog werk voor ons is, met de huidige recessie.’



Foto **: Niek Bakker, speler van Excelsior'31 3, 2e van rechts.

** scan van foto in de Weekkrant/De Driehoek, van jl. woensdag

Kalender icoon vrijdag 24 juli 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers