Overtuigend Excelsior te sterk voor HSC (2e elftal verslaat De Zweef met ruime cijfers)

Excelsior'31 bezorgt HSC' 21 kopzorgen

Boy Kamphuis (11) deelt een kopstoot uit in het bekerduel tegen Excelsior '31 uit Rijssen en moet met rood het veld verlaten. Foto Dolf Ruesink

Bron: klik hier

HAAKSBERGEN - Twee ferme kopstoten beslisten zaterdagmiddag de bekerconfrontatie tussen HSC ' 21 Carparc (Haaksbergen) en Excelsior ' 31 (Rijssen).
 In de met 0-3 door de zaterdaghoofdklasser gewonnen regiotopper passeerde Jordy Holtkamp in de tiende minuut met een kopbal zijn eigen doelman Roel Pietersen. Dat was de eerste tik voor de ploeg van Paul Krabbe.

In de tweede helft was het HSC-aanvaller Boy Kamphuis die opnieuw een vreemde kopstoot plaatste.
Hij reageerde zich in het doelgebied van de sterk spelende sluitpost Arjan Kok af op een tegenspeler en kon met rood het veld verlaten. Volgens de thuisploeg stond Kamphuis slechts met het voorhoofd tegen zijn opponent gedrukt, maar scheidsrechter Van Ek constateerde een echte voltreffer.

Met tien man drukte HSC ' 21 nog wel, maar echte kansen ontstonden niet. Bunjamin Ozkok was in de laatste tien minuten nog wel tweemaal succesvol voor het overtuigend acterende team van trainer Dennis Demmers.

Excelsior'31 is door de overwinning kansrijk in de bekerpoule, waarin het nog tegen WSV en Sportclub Enschede moet aantreden. De nummers 1 en 2 van de poule bekeren verder.

Overtuigend Excelsior'31 te sterk voor HSC'21 (2e elftal verslaat De Zweef met ruime cijfers)
HAAKSBERGEN – Een overtuigend en sterk spelend Excelsior’31 heeft het bekerduel tegen het gelouterde HSC’21 met een 3-0 overwinning afgesloten. De rood/witte defensie stond als een huis. Aanvallend waren de Rijssenaren voortdurend dreigend, met name via de razendsnelle uitvallen van aanwinst en aanvaller Bunyamin Özkök. De Deventernaar trof twee keer het net.

Voor de rood/witten scoorden: Jordi Holtkamp (HSC’21, e.d) en Bunyamin Özkök (2x).

Rode kaart: Boy Kamphuis (HSC’21)

Opstelling Excelsior’31:
Kok, Siemelink, Lubbers, Lamberink, Van Pijkeren, Isa (Zwollo), Davina, Gerald ten Hove, Leferink (Janssen), Ten Hoeve (Rob ten Hove), Özkök

Dinsdag 25 augustus speelt Excelsior’31 de tweede bekerwedstrijd, tegen WSV (Apeldoorn). Het duel op sportpark De Koerbelt begint om 19.30 uur.

SC Enschede verliest ruim van WSV

Sportclub Enschede is slecht begonnen aan de districtsbeker. Op sportpark De Voorwaarts was het naar de eerste klasse gedegradeerde WSV duidelijk te sterk. Het werd 4-1. Het enige doelpunt van SC Enschede werd gemaakt door Samir van Pieterson.

Op dat moment stond het echter al 3-0. Joey Ngarigota was met twee treffers trefzeker aan Apeldoornse zijde.

Stand-in A3aan Averesch toonde zich een prima vervanger voor de geblesseerde Alex Calkhoven, bij het 2e

Het 2e elftal van Excelsior'31 was vanmiddag beduidend te sterk voor de reserves van De Zweef. Door doelpunten van Arnoud Baan, Björn Calkhoven 2x, Bart Slagman en Marco Stegeman werd de eindstand bepaald op 5-1.