Zaalvoetballers Excelsior 31 winnen van oud-eredivisionist

Waar de veldvoetballers alweer een tijdje bezig zijn, zijn ook de zaalvoetballers begonnen aan hun voorbereiding op het tweede seizoen in de Eerste Divisie. Waar het team zich afgelopen jaar na een moeizame start probleemloos wist te handhaven, wordt er nu gehoopt op meer spektakel.

Doordat de spitsen Arnoud Baan en Laurens Goosen zijn vertrokken, rust er veel druk op de jonge schouders van John Lubbers, die weer is begonnen na een jaar er tussenuit te zijn geweest.

De eerste wedstrijd van de voorbereiding was in de vertrouwde Reggehal tegen eersteklasser HHC uit Hardenberg. Dit team is vorig jaar net gedegradeerd uit de hoofdklasse nadat het de laatste zeven wedstrijden niet was gelukt om het laatste benodigde punt te behalen.

Uitslag deze avond werd 5-1 voor Excelsior met doelpunten van John Lubbers 2x, Gerald Keizer, Arsenin Rodriguez en invaller Maarten Postma.
De tweede wedstrijd was afgelopen woensdag tegen Drienerlo, ook dit team is gedegradeerd, maar dan wel uit de eredivisie. Omdat hun tweede team ook was gekomen, stonden we met drie teams in de zaal.

Na goed overleg werd besloten dat er eerst tegen een helft tegen Drienerlo 2 werd gespeeld en daarna een helft tegen Drienerlo 1. Beide wedstrijden liet Excelsior de tegenstander op voorsprong komen, maar werd er gewonnen met 3-1. Doelpuntenmakers waren de eerste wedstrijd driemaal John Lubbers.

Tweede wedstrijd was het coach Murat Yerlikaya die zijn ploeg het goede voorbeeld gaf door twee maal te scoren. Slotakkoord was voor Jos Kreijkes. In de vakantie nog geveld door de Mexicaanse griep, maar nu van grote afstand scorend.

Komend seizoen zal Excelsior de eerste twee wedstrijden op vrijdagavond thuis spelen in de Reggehal. Daarna zal de rest van de competitie worden gespeeld in de Stroekeld.

Hoewel de echte thuishaven toch de Reggehal blijft, zal het spektakel in de Stroekeld er niet minder om zijn en hopen we weer op veel toeschouwers tijdens de wedstrijden. Info over de exacte data zal nog volgen.