Excelsior verslaat Staphorst (maar speelt met vuur)

Excelsior verslaat Staphorst (maar speelt met vuur)

Het openingsdoelpunt van Niels ten Hoeve kreeg Staphorst op de knieën... Klik hier voor 128 foto's...

Klik hier voor een verslag in de Meppeler Courant. Of hier voor het verslag in TC Tubantia. Of hier, op de site van Staphorst.



Niki Leferink (9) scoorde zaterdag opnieuw...

RIJSSEN – Excelsior’31 heeft in zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen Staphorst met 2-1 verslagen. Voor de rood/witten scoorden Niki Leferink en Niels ten Hoeve. Vlak voor tijd deed supersub Paul Smid waarvoor hij ingevallen was, de aansluittreffer scoren, 1-2.

Wie zou verwachten dat de thuisploeg de bezoekers gelijk het mes op de keel zou zetten, kwam bedrogen uit. Staphorst had aanvankelijk het initiatief en kreeg in die fase een levensgrote doelkans, na een ‘overstapje’ van Leon Kosse. Met kunst en vliegwerk hield Excelsior’31 goalie Arjan Kok zijn doel schoon.



Langzaam maar zeker nam de thuisploeg het heft in handen. Na voorbereidend werk van Bunyamin Özkök vond Niels ten Hoeve het net, 1-0. De Almeloër behoorde met John van Pijkeren en Kevin Siemelink tot de uitblinkers van de middag.



Luttele minuten later bediende diezelfde Ten Hoeve Niki Leferink, die met een droge schuiver Staphorst goalie Knoll kansloos liet, 2-0.

Staphorster Hermen Hogenkamp raakte, vlak voor rust, in een duel met John van Pijkeren (ogenschijnlijk) ernstig geblesseerd en werd met een brancard van het veld gedragen. Per ambulance werd Hogenkamp vervolgens naar het Twenteborg ziekenhuis vervoerd.

Na rust zou je verwachten dat Staphorst nadrukkelijker de aanval zou zoeken en er ongetwijfeld ‘ruimte’ zou ontstaan, voor een Excelsior’31 counter. Die kwam er inderdaad, maar de thuisploeg verzuimde maar steeds de trekker over te halen en Staphorst de genadestoot te geven.

Als invaller Paul Smid tot overmaat van ramp ook nog eens de ‘aansluittreffer’ scoort is het minutenlang billenknijpen, voor de rood/witten.



Staphorst was misschien niet de ploeg die Excelsior’31 het leven zuur maken kon, vanmiddag. Met een uitwedstrijd tegen Harkemase Boys voor de boeg, is ‘scherpte’ geboden, voor de Rijssenaren. Dán kan het zich niet veroorloven een serie 100% doelkansen te laten liggen…

Eerst speelt Excelsior'31 nog een afscheidswedstrijd, tegen de koploper van de Jupiler League, Go Ahead Eagles. Alle gegevens hierover vindt u hier...



Opstelling Excelsior’31:
Kok, Siemelink, Zwollo, Lubbers, Van Pijkeren, Isa (75. Smids), Davina, Van Zundert (65, Janssen), Özkök, Leferink en Ten Hoeve (88. Stegeman).

Opstelling Staphorst:
Knoll, Freriks, Maat, Peltjes, Hogenkamp, Bakker, Kosse, Mijnheer, Brakke (Smid), Schuurhuis en Wind (Odink)

Scheidsrechter: dhr. Fikkert
Toeschouwers: 850
  Kalender icoon zaterdag 12 september 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers