Excelsior A1 wint ook de lastige uitwedstrijd bij Tubantia

Keeper Daniël Sanderman (archieffoto) toonde zich een prima stand-in voor Patrick Loohuis, die het doel van het 2e verdedigde…

verslag door A1-coach Marc Lobbert

Tubantia A1 - Excelsior'31 A1 (rust 0-0) eindstand 0-1 (doelpunt Joell Waslander)

HENGELO - Excelsior'31 A1 is er in geslaagd om ook de 4e wedstrijd winnend af te sluiten. Excelsior'31 A1 had het in de beginfase enorm moeilijk met het spel van Tubantia A1.

De tegenstander begon scherp en agressief en speelde met 2e spitsen. Op het middenveld verloren we in deze fase de wedstrijd, bijna alle 2e ballen waren voor Tubantia.
 Excelsior'31 A1 had het op dat moment lastig met het 1-4-4-2 systeem van Tubantia A1.

Binnen de lijnen deden de spelers een goede omzetting waardoor Excelsior'31 A1 meer grip op de wedstrijd kreeg.
 Excelsior'31 creëerde een aantal goede mogelijkheden, de beste was van Maikel Mirza (die na lang blessureleed uitstekend terug keerde) en Michel Gerritsen Mulkes, die ‘van achteruit’ bijkans door de gehele ploeg van Tubantia heen slalomde en vervolgens Joell Waslander nét niet kon bereiken.

Tubantia was met name gevaarlijk uit dode spelsituaties, ze hebben veel lengte in de ploeg. Vlak voor rust pakte stand-in keeper Daniel Sanderman (die vandaag paraat stond, vanwege het keepersprobleem bij de senioren, waardoor A1-keeper Patrick Loohuis bij het 2e elftal keepte) een fantastische bal.

Dit had zowaar de 1-0 voor Tubantia kunnen betekenen.
 Ruststand 0-0, qua spelbeeld wel een terechte ruststand. In de rust hebben we een kleine omzetting gedaan, Remco Gombert ging met de punt achteruit spelen, op het middenveld, Joell Waslander en Nigel Michels kwamen beide aanvallend te spelen.

Door deze omzetting kreeg Excelsior'31 meer grip op de wedstrijd en wist beter de vrije man te vinden. Toch had Excelsior´31 moeite met het opportunistische spel van Tubantia, met veel strijd en veel lange ballen.

In de 2e helft wist Excelsior´31 A1 de wedstrijd naar zich toe te trekken en scoorde 20 minuten voor tijd overigens een fantastisch doelpunt, via Joell Waslander, met een goede individuele actie van Rutger Geerling over 6 á 7 schijven.

Zelfs het publiek van Tubantia kon hier van genieten!
 Na dit doelpunt ging Tubantia alles of niets spelen. Nog meer lange ballen op hun fysiek sterke en snelle spitsen.

Overigens kwam de verdediging van Excelsior´31 maar weinig in de problemen, met name door sterk verdedigend werk van met name Michel Gerritsen Mulkes en Wim Oosthoek.

Ook keeper Daniel Sanderman (die vrijdagavond getraind werd van 21.30 uur t/m 22.30 uur door Arjan Schipper, waarvoor onze dank!) pakte nog een uitstekende bal.

In deze fase had het ook nog zo maar 0-3 kunnen worden, Rutger Geerling miste een dot van een kans, daarna nog een uitval van Joell Waslander, die nauwkeurigheid miste én een onterecht gefloten buitenspelsituatie van Wilco Sikkelbein.

Dit was misschien ook wel teveel van het goede geweest. Al met al 3 punten en een belangrijke 0-1 overwinning.

In de competitie liggen we mooi op schema, een plek bij de 1e vier, wat recht geeft op promotie naar de nieuw te vormen 2e divisie.

We zullen wel scherp moeten blijven en zeker niet te gemakkelijk moeten denken, volgende week volgt ook een lastige uitwedstrijd in Steenwijk tegen ‘d Olde Veste A1, voordat de topper tegen FC Zutphen A1 wordt gespeeld, zaterdag 10 oktober in, Rijssen.

Maar, dat is pas een échte topper als we de volgende week de lastige uitwedstrijd in Steenwijk weten te winnen!

We zullen als ploeg zeker van week tot week leven.

Trouwens, het is goed om te horen dat Excelsior'31 A1 sterk leeft binnen de club, dit doet ons goed als groep!

Klik hier voor de uitslagen en ranglijst, op de site van de Telegraaf.