Kwartet treffers Leferink leidt Excelsior naar heroïsche en historische overwinning op WHC

Kwartet treffers Leferink leidt Excelsior naar heroïsche en historische overwinning op WHC

Klik hier voor de fotoreportage. Klik hier voor bewegende beelden én een reactie van Niki Leferink, op RTV Oost. Klik hier voor een serie foto's van WHC huisfotograaf Jos van Benthem.

Klik hier voor een analyse op Twentesport.com Klik hier voor een verslag in het Nederlands Dagblad. Klik hier voor een uitgebreid verslag op VoZ. Een samenvatting van deze wedstrijd (met dank aan Henk Lodewijk van Locourant).

15. 1-0 Leferink (penalty)
20. 2-0 Leferink
23. 2-1 Leferink (e.d.)
30. 2-2 Stel
35. 2-3 Mud
44. 3-3 Leferink
53. 4-3 Özkök
80. 5-3 Leferink
90+ 5-4 Mud (penalty)




Kwartet treffers Leferink leidt Excelsior naar heroïsche en historische overwinning op WHC
RIJSSEN – Een spektakelstuk van de bovenste plank. Dat mag je de editie 2009/2010 van Excelsior’31 – WHC gerust bestempelen.



Een crime waarbij de toeschouwers van de eerste tot de laatste minuut voor op het puntje van de stoel plaats dienden te nemen. Om toch maar niets te hoeven te missen van hetgeen de gladiatoren op de mat van de Koerbelt arena ten berde brachten.

Natuurlijk ging er ook het nodige ‘mis’, maar wie maalde daarom? De Rijssenaren namen van acquit het initiatief, wat gelijk flinke druk op het doel van WHC’goalie Verhoef opleverde. In de 15e minuut werd Excelsior’31 aanvaller Karim Chengachi binnen de 16 in een heupzwaai genomen, waardoor de scheids niets anders kon dan naar de 11-meterstip wijzen. Niki Leferink deed de rest, 1-0.



Niet veel later werd Excelsior’31 verdediger John Lubbers met een enkelblessure noodgedwongen vervangen, waardoor het ‘even’ zoeken was, naar de organisatie, in het hart van de defensie. Toch was het Leferink die kort daarop opnieuw van zich deed spreken en zijn 2e treffer van de dag aantekende, 2-0.

Het was het begin van een ‘mindere’ fase, aan Rijssense zijde. Zo kwamen twee treffers voor de bezoekers min of meer uit de lucht vallen. De eerste middels een door de wind gevangen hoekschop die door Niki Leferink (!) op ongelukkige wijze achter de eigen doelman Arjan Kok werd gewerkt, 1-2.

Als bovendien luttele seconden later de volledige vrij staande Jolf Stel de gelijkmaker in schiet lijkt Excelsior’31 zwaar aangeslagen. 


Kort daarop viel er een rechtstreekse rode kaart voor Excelsior’31 verdediger Coen Zwollo, waardoor Excelsior’31 coach Dennis Demmers in één klap zijn complete centrumduo ‘kwijt’ was.

Met tien man, nog bijna een uur te spelen en een zeker ogende 2-0 voorsprong uit handen geven. De neutrale supporter gaf mogelijk geen stuiver meer voor de kansen van Excelsior’31.

Als goudhaantje Henrico Mud tot overmaat van ramp ook nog eens de 2-3 laat aantekenen is het gedaan met de koploper. Zou je denken!

 

Dan had men echter buiten de mentale veerkracht van de huidige Excelsior’31 selectie gerekend. De tien overgebleven ‘gladiatoren’ knokten zich weer in de wedstrijd en namen middels Niki Leferink en Bunyamin Özkök brutaalweg opnieuw de leiding.



De wereld op zijn kop? Ne, hoor. Als Niki Leferink tien minuten voor tijd zijn vierde treffer langs WHC-goalie Verhoef jaagt kunnen de 10 rood/witten hun geluk niet op, 5-3.



Kort daarvoor had WHC’s Herre Huberts zijn tweede gele kaart gezien, ook hij kon dus inrukken. En stonden beide teams weer met tien.

Toch werd het nog even billen knijpen, voor de thuisploeg. In blessuretijd krijgt WHC nog een strafschop, die feilloos ingeschoten wordt door Henrico Mud, 5-4.

Na het laatste fluitsignaal van de scheids vielen de Excelsioren elkaar in de armen van geluk. Men had zojuist geschiedenis geschreven: voor het eerst in de historie werd een thuisduel tegen WHC in winst omgezet. En hoe!

Een razend knappe prestatie, met als absolute winnaar van de dag: het publiek.

Het zag een spektakelstuk dat geregiseerd zou kunnen zijn door Alfred Hitchcock, persoonlijk…

Opstelling Excelsior’31:
Kok, Siemelink, Zwollo, Lubbers (19. Smids), Van Pijkeren, Chengachi (76. Janssen), Davina, Isa, Ten Hoeve, Leferink (86. Rob Ten Hove) en Özkök

Opstelling WHC:
Verhoef, Bosch, Schoenmakers, Daalmeijer, Potkamp, Huberts, Mud, Stel, Mahmudov (70. Kanyike), Veldhoen, Füchten (78. Bloemen) 

Toeschouwers: 875
Gele kaart: Schoenmakers en Huberts (WHC)
Rode kaart: Zwollo (Excelsior’31); Huberts (WHC, 2x geel)

Kalender icoon zaterdag 3 oktober 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers