Excelsior'31 drie punten rijker

Excelsior'31 drie punten rijker

Klik hier voor een reportage van 55 foto's (van de 1e helft)


Excelsior'31 - Go Ahead Kampen 2-0 (1-0)
34. 1-0 Özkök (assist Brugge)
65.
2-0 Van Zundert (directe vrije trap, van richting veranderd)

Opstelling Excelsior’31:
Kok, Siemelink (33. Smids), Lubbers, Lamberink, Van Pijkeren, Isa, Davina, Brugge, Van Zundert (81. Chengachi), Özkök (52. Janssen), Leferink

Opstelling Go Ahead Kampen:
Kostwinder (87. Achterhuis), Super, Draganovic, Van den Bosch, Tip, Pruim, Van Leeuwen, De Jong (68. Ten Hove), Doufikar, Klein en Gnodde (84. Hamer)

Scheidsrechter: Jan van Dijk
Gele kaart: Janssen en Chengachi (Excelsior’31) en Van den Bosch (Go Ahead Kampen)
Toeschouwers: 450

Klik hier voor de samenvatting op RTV Oost.

Klik hier voor een reactie van beide trainers, op RTV Oost (radio)
.

Klik hier voor een analyse op Twentesport.com

Klik hier voor een verslag op de GAK site

Klik hier voor een verslag in dagblad De Stentor




Excelsior’31 heeft vanmiddag uitstekend geprofiteerd van de malaise bij opponent Go Ahead Kampen, door de rode lantaarndrager van de Hoofdklasse C op een 2-0 nederlaag te trakteren. Van een zgn. ‘schokeffect’ bij G.A.K. , door het ontslag van coach Schuurman en het aanstellen van interim Bredewold, kon daarom geen sprake zijn.

Buiten de twee ‘kunstgraswedstrijden’ was het duel in Rijssen het enige duel ‘op gras’ dat in de Hoofdklasse C doorgang kon vinden, vanmiddag. Klokslag 14.30 uur was het hoofdveld van sportpark de Koerbelt dan ook prima bespeelbaar. Een klein half uur later was die situatie bepaald anders, na een alles doorzengende plensbui. Wat volgde was een veredeld moddergevecht.



Excelsior’31 startte bepaald timide en passief aan het duel, de openingsfase was dan ook voor de Kampenaren. Vraag niet waarom, maar Go Ahead Kampen was dominanter en dwingender, in die fase. Kwam bovendien een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Excelsior’31 doelman Arjan Kok.



Dat de thuisploeg in het tweede deel van de eerste helft de rug rechtte en zich enigszins herpakte was een bonus. Dat Sjors Brugge (uiterst rechts op de foto) in de 34e minuut oog voor de medespeler (Özkök) had en de bal op een presenteerblaadje deponeerde voor de razendsnelle Deventernaar leverde direct de openingstreffer op, voor de Rijssenaren, 1-0. Op dat moment misschien wel wat tegen de verhouding in…

Die doffe dreun kwam hard aan, in het Kampense. Het gaf Excelsior’31 het juiste zetje in de rug. Nadien kwam het dan ook nog maar zelden in gevaar. Al helemaal niet in de 2e helft, waar Excelsior’31 duidelijk de bovenliggende partij was, zonder tot grootste daden te komen.



Desondanks had Sjors Brugge, enkele minuten na de openingstreffer, zijn ploeg op een veilige 2-0 móeten zetten, toen hij door Niek Davina de diepte in werd gestuurd en vervolgens alleen op GAK goalie Kees Kostwinder af ging. Brugge wist dit buitenkansje niet te benutten... 

Sterker nog, wat beide partijen na rust op de mat legden was niet om over naar huis te schrijven. Zou je in feite weinig tot geen woorden aan vuil moeten maken.



Desondanks kwam de thuisploeg op 2-0, in de 65e minuut, toen een directe vrije trap - randje strafschopgebied - door Michel van Zundert tamelijk slap ingeschoten werd, maar de bal door een GAK verdediger van richting veranderd werd. Kostwinder was hierdoor kansloos.

Arbiter Jan van Dijk, daarvóór nauwelijks op een foute beslissing te betrappen, bakte het in de 81e minuut wel bijzonder bruin door Excelsior’31 invaller Karim Chengachi de gele kaart voor te houden, voor een vermeende ‘schwalbe’ binnen de 16, daar waar Jan-en-alleman een overduidelijke overtreding zag, van Roy Super. Penalty, dus. Zou je denken. Niet volgens de lezing van Van Dijk.

Go Ahead Kampen goalie Kostwinder viel even later uit met een gebroken neus, na een ongelukkige botsing met Gerald Janssen. Janssen kreeg hiervoor de gele kaart voorgehouden.



Het resultaat van dit moddergevecht is dat koploper Excelsior’31 drie punten kon bijschrijven. En dáár draait het bij voetbal tenslotte nog altijd om…

Kalender icoon zaterdag 28 november 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers