Zeperd Reys helpt 'Herbstmeister' Excelsior'31 in het zadel

Zeperd Reys helpt 'Herbstmeister' Excelsior'31 in het zadel

Klik hier voor de samenvatting én een reactie van Excelsior'31 coach Dennis Demmers op RTV Oost. Klik hier voor een analyse van Dennis Sepp, op Twentesport.com 

Klik hier voor de 88 foto's van het duel tegen Nunspeet. Voor foto's van Nunspeet's huisfotograaf Niels Boersema, klik hier


Excelsior’31 – Nunspeet 2-0 (0-0)
60. 1-0 Brugge
90+. 2-0 Ten Hoeve 



Scheidsrechter: W.H. Bronsvoort (Deventer)
Toeschouwers: 850
Rode kaart: Lubbers (Excelsior’31)
Gele kaart: Lubbers en Ten Hoeve (Excelsior’31); Michell-  en Jerrol Poot (Nunspeet) 

Opstelling Excelsior’31:
Kok, Smids, Lubbers, Zwollo, Van Pijkeren, Davina, Isa, Van Zundert (88. Lamberink), Brugge, Ten Hoeve, Leferink

Opstelling Nunspeet:

Reys, Huijgen (68. Smit),  Jerroll Poot, Van de Bunte, Drost, Mitchell Poot, Pluim (89. Tissingh), Mulder, Van Velzen, Schouten, Staal

Zeperd Reys helpt ‘Herbstmeister’ Excelsior’31 in het zadel
RIJSSEN – Een enorme blunder van de anders zo betrouwbare Nunspeet goalie Berry Reys heeft koploper Excelsior’31 vanmiddag behoorlijk in het zadel geholpen.



Een allesbehalve vlammende schuiver van John van Pijkeren kon Reys niet klemvast krijgen en dus was Sjors Brugge er als de kippen bij om de openingstreffer aan te tekenen, 1-0.

Excelsior’31 domineerde het duel grotendeels maar was met name vanaf de flanken bijzonder slordig in de eindpassing. Zo moest het gevaar wel ‘door de midden’ komen.



Niek Davina was binnen de 5 minuten al dicht bij de 1-0, toen hij zijn inzet door de doelpaal gekeerd zag.

Het beloofde véél voor het duel tussen de koploper én de nummer drie ‘van onderen’. Er kwam echter weinig van terecht, daarvoor lag het baltempo lange tijd veel te laag en was er legio balverlies, over en weer. Excelsior’31 gaf verdedigend dan wel weinig tot niets weg, aanvallend was het onder maats en bijzonder slordig en gehaast.

Dat het uiteindelijk tóch nog 2-0 werd was (mede) te danken aan de consternatie, die ontstond toen Excelsior’31 spits Niki Leferink en de Nunspeet rechtsback in een rollebolduel op het gras van sportpark Koerbelt verwikkeld waren en Niels ten Hoeve aan de aandacht ontsnapte van de Nunspeet defensie. Beheerst schoof de Almeloër de bal onder Reys door, 2-0.



Een behoorlijke smet op de overwinning van Excelsior’31 was de (rechtstreekse) rode kaart voor verdediger John Lubbers, in de 83e minuut.

Excelsior’31 zag achtervolger en titelkandidaat numero uno Harkemase Boys (thuis) verliezen van Staphorst en liep zodoende weer 3 punten uit op de Friezen.



Excelsior’31 speelt de eerstvolgende wedstrijd, thuis tegen Flevo Boys, op zaterdag 23 januari 2010.

Kalender icoon zaterdag 12 december 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers