Hoofdklassers blijven in Nederland

Hoofdklassers blijven in Nederland

Bron: dagblad TC Tubantia
ENSCHEDE - Behalve profclubs zoeken ook sommige amateurverenigingen het buitenland op om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Zo zitten de voetballers van tweedeklasser Avanti Wilskracht en zesdeklasser Barbaros momenteel in Turkije. Derdeklasser Glanerbrug reist vrijdag naar Belek. Dat geldt niet voor de drie regionale hoofdklassers.

Excelsior’31, Quick’20 en HSC’21/ Carparc blijven in Nederland.
Voor Excelsior’31 staat 23 januari de eerstvolgende competitiewedstrijd op de rol. ‘Waarschijnlijk hebben we dan nog geen enkele keer op het veld getraind’, zo denkt trainer Dennis Demmers.

‘In een vroegtijdig stadium hebben we gelukkig al meerdere zalen voor langere periode kunnen vastleggen, zodat we in ieder geval iets kunnen doen. Maar ideaal is het allesbehalve. Soms kun je maar over een derde van de zaal beschikken en dan pas laat op de avond.

Wij hebben geen kunstgras en de kunstgrasvelden van andere verenigingen zijn allemaal al bezet. De beste optie was een trainingskamp in het buitenland, maar daar wordt geen geld voor vrijgemaakt.’


Ook René Nijhuis was het liefst naar het buitenland gegaan. ‘Een driedaags trainingskamp naar bijvoorbeeld Portugal is relatief goedkoop, zonde dat de club daar anders over denkt’, aldus de trainer van Quick’20 .

‘Wij beginnen de tweede seizoenshelft tegen Be Quick (op 24 januari), die ploeg zit momenteel wel in Portugal. Ik zeg niet dat het een garantie is voor succes, maar wij lopen nu wel een achterstand op. Jammer, maar het is niet anders.’


Voor HSC’21 staat in principe op 17 januari de eerstvolgende wedstrijd op het programma. ‘Maar gezien de huidige omstandigheden en de voorspellingen verwacht ik niet dat we dan al moeten’, zegt coach Paul Krabbe.

Zijn ploeg trainde gisteravond voor het eerst in 2010. Niet in de zaal, maar ‘gewoon’ op het kunstgrasveld in Haaksbergen. ‘Ik hoef de zaal ook niet in’, aldus Krabbe.

Hij gelooft niet dat de zaal of een trainingskamp in Turkije, Portugal of een ander zonnig oord een ploeg zoveel voordelen biedt. ‘Voor de teambuilding en onderlinge contacten is een buitenlandse trip mooi, maar ik denk niet dat het veel rendement oplevert.

Clubs die deze week in het buitenland zitten komen straks terug en dan moeten ze alsnog op een hard veld trainen en spelen.’

Kalender icoon donderdag 7 januari 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers