Aanmeldingen voor Sportverkiezing Rijssen-Holten nog zeer gering

Aanmeldingen voor Sportverkiezing Rijssen-Holten nog zeer gering

Bron: klik hier 
RIJSSEN - Het aantal aanmeldingen voor de jaarlijks terugkerende sportverkiezing Rijssen-Holten 2009 valt tot nu toe zeer tegen. Dat zegt Jan van de Kamp van de Commissie Sportverkiezing.

Per categorie zijn op dit moment ongeveer drie personen aangemeld. In de categorie seniorensporter staat tot dusver één persoon op de lijst. Voor de categorie gehandicaptensporter is nog niemand aangemeld.



Van de Kamp verwacht dat het aantal aanmeldingen vandaag nog wel in een eindsprint zal komen, omdat het vandaag de laatste dag is dat sporters door vrienden, familie of verenigingen voorgedragen kunnen worden.

‘In de categorie senioren- en gehandicaptensporter zijn altijd minder sporters te vinden,’ vertelt Van de Kamp, ‘en het is in de voorgaande jaren wel eens gebeurd dat een categorie helemaal geschrapt is wegens een tekort aan aanmeldingen.’

Volgens hem kan dat dit jaar ook weer het geval zijn, maar dat de verkiezing doorgaat staat in ieder geval vast.

‘We wachten de aanmeldingen die vandaag nog binnenkomen af’, zegt Van de Kamp die naar minstens drie genomineerden per categorie streeft, ‘en als er van een bepaalde categorie te weinig zijn, dan benaderen we nogmaals de sportverenigingen in de omgeving om personen aan te dragen en verlengen we de aanmeldingsdatum. Als dat niets oplevert, dan komt de categorie te vervallen.’

Morgen neemt de commissie Sportverkiezing hier een besluit over en worden de genomineerden vastgesteld in de categorieën sportman en sportvrouw 2009, herenteam en damesteam 2009, sporttalent, gehandicaptensporter en seniorensporter 2009.

De sportverkiezing wordt vrijdag vijf februari voor de zeventiende keer gehouden en heeft plaats in het uitgaanscentrum Lucky in Rijssen.

Hoe de feestavond er precies uit gaat zien is nog niet bekend, zeker is wel dat naast de huldiging van Nederlands motocross kampioen Mike Bolink, ook Nederlands kampioen Enduro motocross Erik Davids gehuldigd wordt.

Arjan van Lintelo presenteert de avond samen met schaatser en entertainer Erik Hulzebosch. Of Hulzebosch ook voor een muzikaal programma zorgt moet nog blijken.

Naast de verenigingen kan iedere inwoner van Holten of Rijssen kandidaten opgeven. 

Kalender icoon donderdag 14 januari 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers