Opnieuw nederlaag zaalvoetballers Excelsior’31

Woensdagavond hebben de futsallers van Excelsior’31 voor de derde keer op rij verloren in het nieuwe jaar. Ditmaal waren de Walk Inn Boys uit Nijkerk te sterk en was de uitslag 6-2.

Voor rust kon Excelsior het nog aardig bijbenen en was de ruststand 3-2. Na de rust werd het verzet minder en kon de thuisploeg makkelijk uitlopen. Voor Excelsior is het nu alle hens aan dek en zal het alle zeilen moeten bijzetten om degradatie uit de Eerste Divisie te ontlopen.

Door blessures van Alidus ter Harmsel en Rene Dangremond was Sander Kwinteberg aan de selectie toegevoegd. Na een lange rit naar Nijkerk kwam Excelsior slecht uit de startblokken.

Door twee maal zwak verdedigen kwamen de Walk Inn Boys op een 2-0 voorsprong. Na een typische goal van John Lubbers kwam de spanning terug in de wedstrijd. Dit was van korte duur, omdat de thuisploeg al snel weer scoorde. Na een mooie combinatie was het opnieuw John Lubbers die zijn ploeg in de wedstrijd hielp.

Na rust was het duidelijk dat de eerstvolgende treffer cruciaal zou zijn voor de wedstrijd. 4-2 of 3-3 is een verschil van dag en nacht. Bij enkele felle overtredingen van beide kanten verzuimde de scheidsrechter de gele kaart te trekken.

Sander Kwintenberg claimde een strafschop, maar de leidsman legde de bal naast de cirkel. Nadat de Walk Inn Boys toch de 4-2 maakte moest Excelsior alles of niets gaan spelen en kreeg het nog twee tegendoelpunten te verwerken.

Omdat de KNVB drie wedstrijden in acht dagen had in gepland, zijn de zaalvoetballers van Excelsior nu twee weken vrij om zich te reorganiseren. Voor de eerstkomende wedstrijd zal er ruim op tijd een aankondiging komen op deze site.