Nr. 19 Jupiler League geeft Excelsior'31 stevige oorwassing

FC Emmen aanvoerder Roy Stroeve benutte een penalty en zette zijn ploeg op 1-0.

Excelsior'31 - BVO FC Emmen 2-7 (1-4)
doelpunten Excelsior'31: Leferink en Janssen

Excelsior'31 heeft maandagavond een oefenwedstrijd tegen BVO Emmen, de nummer 19 van de Jupiler League, met maar liefst 7-2 verloren.

Het eerste kwart van de wedstrijd hanteerden de Drenten een verwoestend tempo en werd Excelsior'31 bij vlagen onder de voet gelopen.

Als arbiter Fikkert (uit Hellendoorn) FC Emmen in de 8e minuut een penalty toekent (die benut werd door aanvoerder Roy Stroeve) maar nog geen vijf minuten later vreemd genoeg verzuimd de bal aan de overzijde van het veld óók op de 11-meterstip te leggen, na vasthouden (binnen de 16) van Niels ten Hoeve, is men aan Rijssense kant bepaald 'not amused'.

Excelsior'31 kreeg ook in die fase de nodige kansen om de score een beter aanzien te geven. Zo had spits Niki Leferink de bal voor het inschieten, maar zag zijn (te zachte) inzet gekeerd door de verder-niet-altijd-even-zekere FC Emmen goalie.

Als de Emmen storm wat afneemt komen de Rijssenaren beter in de wedstrijd, maar zien FC Emmen desondanks verder uitlopen. Kleine onzekerheden in de laatste linie van Excelsior'31 worden genadeloos afgestraft.

Ruststand 1-4.

Na rust werd er aan beide kanten flink gewisseld, waardoor de wedstrijd wat 'inkakte'.

Voor Excelsior'31 scoorde Gerald Janssen nog 1x, waar FC Emmen drie treffers toevoegde aan de score en de eindstand bepaalde op 2-7.

Een score die niemand in Rijssen verontrusten zal, maar desondanks bepaald te hoog is uitgevallen. Een uitslag, de koploper van de zaterdag hoofdklasse C in feite onwaardig.

Opstelling Excelsior'31:
Kok, Siemelink (30. Schooten), Lamberink, Zwollo (46. Siemerink), Van Pijkeren (77. Zwollo), Isa, Davina, Ten Hoeve (46. Janssen), Özkök (46. Van Zundert), Leferink en Brugge.

In de Jupiler League werden maandagavond de volgende wedstrijden gespeeld:

FC Emmen ruim langs zaterdagtopper Excelsior '31
Bron: klik hier
VRIEZENVEEN - FC Emmen bleef ook in de derde oefenpartij tegen hoofdkilassers ongeslagen. Op het terrein van DETO in Vriezenveen werd Excelsior '31, de onbetwiste koploper in de hoofdklasse C, met 7-2 geklopt.

Na de matige voorstelling tegen WKE kwam FC Emmen tegen Excelsior ’31 heel wat beter voor de dag. Binnen twintig minuten was de formatie uit Rijssen op een 3-0 achterstand gezet. Roy Stroeve opende de rij van doelpuntenmakers door nu wel een strafschop te benutten.

Xander Houtkoop die op links een prima wedstrijd speelde verhoogde tot 2-0 en Roy Stroeve nam de 3-0 voor zijn rekening.
De laatste twee goals waren mede te dabnken aan het goede spel van Leonardo.

De 3-1 door ex-Emmenaar Niki Leferink was een schoonheidsfoutje omdat hij kon profiteren van een zwakke terugspeelbal. Kort voor rust knalde Michel Poldervaart vanaf een meter of twintig de vierde treffer binnen. De rust werd daardoor met een 4-1 voorsprong bereikt.

In de selectie van FC Emmen ontbraken Milos Malenovic, Niek Ripson, Erik van der Ven en Rahim Ouedraogo. Laatstgenoemde heeft nog maar een training mee gedaan.

Ook de naam van de Veendammer Erwin Buurmeijer ontbrak op de spelerslijst omdat in tegenstelling tot publicaties nog geen overeenstemming tussen de clubs is bereikt.

Na  45 minuten spelen verving trainer Harrie Sinkgraven zeven van de elf basisspelers en toen stokte uiteraard het ritme. Toch werd er in deze soms pittige wedstrijd, waarin de gemoederen af en toe aardig hoog opliepen, nog drie keer door de Emmenaren gescoord.

Achtereenvolgens Patrick Lip, Tamas German en Xander Houtkoop zorgden voor de 7-2. Tussen de bedrijven door scoorde Excelsior ’31 nog een keertje tegen.

FC Emmen-Excelsior ’31 7-2.
5. Stroeve (strafschop), 15. Houtkoop 2-0, 19. Stroeve 3-0, 27. Leferink 3-1, 42. Poldervaart 4-1, 59. Lip 5-1, 67. Janssen 5-2, 79. German 6-2, 84. Houtkoop 7-2.

Scheidsrechter: Fikkert.

Opstelling FC Emmen:
Eerste helft: Zeinstra; Leonardo, Fischer, Görtz, De Vries, Poldervaart, Stroeve, Paridaans, Denissen,. Ter Heide, Houtkoop.

Tweede helft:  Zeinstra; Siekman, Görtz, Bergsma, Cathalina, Akouili, Stroeve, Poldervaart, Lip, Ter Heide, German.

Houtkoop, De Blok en Paridaans werden in de slotfase nog ingezet.