Zaalvoetballers Excelsior krijgen les in Drienerlo

Vrijdagavond hebben de futsallers van Excelsior’31 met 3-1 verloren van concurrent Drienerlo. Door deze stand is de kloof met Drienerlo nu zes punten geworden en zal Excelsior met deze stand zich moeten richten op de nacompetitie.

Excelsior heeft echter nog wel een tiental wedstrijden te spelen, waarvan een groot aantal thuiswedstrijden.

De geplaagde coach Murat Yerlikaya had voor de wedstrijd tegen Drienerlo niet de beschikking over de ervaren krachten Arsenin Rodriguez, Rene Dangremond en Alidus ter Harmsel. De vervangers waren Jos Bruggink en Harmen van der Maat, die beiden een goede wedstrijd speelden.

Uit nood had coach Yerlikaya zelf ook de kleren maar aangetrokken. In het begin ging de strijd gelijk op met weinig uitgespeelde kansen voor beide partijen. Door twee onoplettendheden kwamen de studenten toch op een 2-0 voorsprong.

Na rust speelde Excelsior wat agressiever en zette het bij tijd en wijle druk op de tegenstander. Grote kansen leverde het niet op en als het als eens gevaarlijk werd, was er de scheidsrechter die een aantal voordeelsituaties niet goed inschatte.

Uiteindelijk was het toch Agassi die zeer beheerst, middels een stiftje, de aansluitingstreffer maakte.  In de laatste minuten ging keeper Ruud Kreijkes nog meer naar voren in een alles-of-niets-poging. Hiervan profiteerde thuisploeg en de 3-1 eindstand was een feit.

Komende vrijdag speelt Excelsior een uitwedstrijd bij hoogvlieger Robur et Velocitas in Apeldoorn.

1-0 Drienerlo
2-0 Drienerlo

Rust:
2-1 Agassi
3-1 Drienerlo

Opstelling Excelsior’31:
Ruud Kreijkes (keeper),  Jos Kreijkes, , Gerald Keizer, John Lubbers, Harmen van der Maat, Jos Bruggink, Agassi, Murat Yerlikaya
Coach: Rene Dangremond