Afstraffing voor zaalvoetballers Excelsior’31

Afgelopen vrijdagavond hebben de futsallers van Excelsior een zeer ruime nederlaag geleden. In Apeldoorn tegen Robur et Velocitas werd het uiteindelijk 14-3.

Tien minuten voor tijd stond het nog 3-3, maar op het moment Robur vleugels kreeg, zakte Excelsior compleet door het ijs en werd het getrakteerd op een nederlaag met dubbele cijfers.

De ziekenboeg zat nog steeds vol met blessures voor aanvoerder Alidus ter Harmsel en karakterman Rene ‘van de Tute’ Dangremond.

Wim Brinks was opgehaald uit het tweede team en hij werkte als een paard en speelde zeer verdienstelijk. Nadat Excelsior eerst bij de verkeerde zaal stond, waarin een korfbaltoernooi werd gehouden, kwamen ze uiteindelijk toch aan bij de juiste sporthal.

Ondanks dit werd er toch goed aan de wedstrijd begonnen. Door twee schoten van afstand kwam Robur toch op een voorsprong. Na een snelle aanval was het  John Lubbers die de aansluitingstreffer maakte.

Door een gele van Jos Kreijkes kwam Robur in een overtalsituatie. Hieruit werd gescoord en was de tussenstand 3-1. Zoals zo vaak kreeg ook de andere ploeg snel een gele kaart en kwam Excelsior met een man meer te spelen.

Het was Agassi die uit een zeer moeilijke hoek de 3-2 maakte. Omdat Excelsior bijna onderaan staat en Robur op de tweede plek, hing er een verrassing in de lucht.

Na de rust was het geloof er bij Excelsior. Omdat de verdediging van Robur niet de sterkste linie was, leek alles nog mogelijk. Zeker toen Agassi na een verre uitworp van keeper Ruud Kreijkes de keeper knap omspeelde en de 3-3 binnen schoof.

Hierna zette Robur een tandje bij en na twee vrije trappen stond Excelsior weer op een 5-3 achterstand. In de tien resterende minuten was het geen echte wedstrijd meer en liep de thuisploeg uit naar een eindstand van 14-3.

Omdat er in een groot deel van Nederland carnaval wordt gevierd, speelt Excelsior pas over twee weken de eerste wedstrijd weer. Tegenstander zal dan mededegradatiekandidaat Gonemo zijn.

1-0 Robur et Velocitas
2-0 Robur et Velocitas
2-1 John Lubbers
3-1 Robur et Velocitas