Dubbel wedstrijdprogramma met Pasen niet uit te sluiten…

Dubbel wedstrijdprogramma met Pasen niet uit te sluiten…

Bron: kik hier

Competitieleider Van der Lugt: Midweeks inhalen noodzaak 
Het wil niet vlotten met de tweede competitiehelft. Vanwege de terugkeer van sneeuw en vorst heeft de KNVB vandaag besloten het programma voor zaterdag volledig af te gelasten.

Eerder waren al twee inhaalwedstrijden in de hoofdklasse C geschrapt, alsmede enkele districten. 

Rinus van der Lugt
Competitieleider Rinus van der Lugt laat desgevraagd weten dat het geen optie is geweest om de inhaalwedstrijden in de hoofdklasse op het programma te laten staan.

‘Die wedstrijden zijn al eens afgelast geweest en dat zijn dus niet de beste velden. De verwachting is niet dat het dan nu wel door zou gaan. Daarnaast is het beleid dat als alle districten er uit gaan, dat de landelijke competities meegaan.’

Volgens Van der Lugt zal er nu midweeks ingehaald moeten worden. ‘Voor de zondaghoofdklasse stonden er al wedstrijden midweeks geprogrammeerd, de zaterdag ontkomt er ook niet meer aan. Clubs met een lichtinstallatie kunnen in maart al doordeweeks in gaan halen, clubs zonder licht pas vanaf april,’ geeft Van der Lugt aan.

‘Eventueel kunnen er zelfs twee volledige speelronden tijdens het Paasweekeinde gespeeld gaan worden.’ Voor het Paasweekeinde staat nu een volledige en een inhaalronde geprogrammeerd.

‘Voor volgende week zie ik het overigens ook duister in,’ besluit Van der Lugt. ‘Er zit tien centimeter vorst in de grond en de velden zijn nu ook nog eens bedekt met een sneeuwlaag. Het moet warm water gaan regenen, wil het volgende week allemaal door kunnen gaan.’

Kalender icoon zondag 14 februari 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers