Zaalvoetballers Excelsior'31 pakken laatste strohalm

Vrijdagavond hebben de futsallers van Excelsior met 6-5 gewonnen van directe concurrent Gonemo Redox. Na een ruststand van 1-1 ontstond er een ware slapstick en Excelsior beëindigde de wedstrijd met een keeper en twee veldspelers na een gele en een rode kaart.

Hierbij verdween een voorsprong van 6-2 als sneeuw voor de zon, maar kwam het eindsignaal van de scheidsrechter net op tijd.

Voor aanvang stond Excelsior vijf punten voor op de gasten uit Winterswijk, het was dus een heuse zes-punten-wedstrijd. De wedstrijd begon rustig en de strijd ging gelijk op. Het balbezit was veelal voor Gonemo, maar de beste kansen waren voor Excelsior.

Na een goede actie werd Agassi gevloerd door de keeper; strafschop. John Lubbers haalde verwoestend de trekker over en Excelsior kwam op voorsprong. Een minuut later was het echter alweer gelijk.

Na de rust kwam de wedstrijd pas echt op gang. Het was Jos Kreijkes die snoeihard inkopte na een goede intrap van invaller Robert Kwinteberg. Deze invaller liet zien nog steeds zeer slim te zijn en een neusje voor de goal te hebben. De 3-1 kwam dan ook van zijn voet.

Na een doelpunt van Gerald Keizer en nog tweemaal Kwinteberg kwam Excelsior op een riante 6-2 voorsprong en leek de overwinning binnen.

Na een handsbal op de achterlijn ontving John Lubbers drie minuten voor tijd de rode kaart. Doordat ook de keeper van Gonemo mee naar voren ging, speelde Excelsior tegen een grote numerieke minderheid.

In deze tijd van vorst en dooi verdween ook de voorsprong als sneeuw voor de zon. Met nog een halve minuut op de klok ontving  Gerald Keizer een gele kaart na het nemen van een sliding. De twee overgebleven veldspelers Jos Kreijkes en Arsenin Rodriquez assisteerden keeper Ruud Kreijkes voortreffelijk.

Een halve minuut leek wel een halve eeuw te duren.  Uiteindelijk floot de leidsman toch voor het verlossende eindsignaal en de punten bleven in Rijssen.

Excelsior behoudt na deze overwinning de aansluiting met de concurrentie en zal nog zeven finales spelen in de strijd tegen degradatie.