Ook SVZW moet meerdere erkennen in Excelsior'31 (0-2)

Opstelling Excelsior'31: Fernandez Hesselink, Lamberink, Lubbers, Siemelink (60. Schooten), Van Pijkeren (46. Zwollo), Isa, Brugge(46. Ozkok), Davina, van Zundert (60. Siemerink), Ten Hoeve, Leferink

87. 0-2 Özkök

Klik hier voor de samenvatting op SVZW TV

Excelsior wint ook van SVZW
Verslag door Excelsior’31 coach Dennis Demmers
WIERDEN - In deze voor voetballers vervelende periode, waarin op de velden spelen onmogelijk is, vonden we opnieuw een tegenstander in het bezit van kunstgras.

Dit keer was SVZW de tegenstander. Een ploeg die in de voorbereiding mede hoofdklassers HHC en Be Quick’28 wist te verslaan. We waren gewaarschuwd.

Gedurende de hele wedstrijd hebben we eigenlijk een zelfde beeld gezien. Excelsior’31 voor 70% in balbezit en SVZW dat zich op eigen helft zeer compact opstelde, om vanuit die situatie - na een fout van ons - er snel uit te komen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor ons, na een minuut spelen kreeg Niki Leferink de bal van een SVZW speler in de voet gespeeld en zag de keeper te ver voor de goal staan. Zijn lob miste net doel.

Vervolgens ontstond er een vrij steriele eerste helft, met het hierboven beschreven spelbeeld. Voor beide partijen ontstonden er mogelijkheden, maar van een echte spectaculaire eerste helft was geen sprake. 0-0 was dan ook een terechte ruststand.

Vanuit onze kant was het baltempo veel te laag, werden er teveel foute passes verstuurd en gebruikten we te weinig de ruimtes waar voetbal wel mogelijk was, om de goed georganiseerde defensie van SVZW uit positie te kunnen spelen.

Ze kregen elke keer de gelegenheid weer in formatie te komen waardoor het langdurige balbezit van ons te weinig scoringskansen opleverde.

De 2e helft zag er anders uit.

Het baltempo ging omhoog, combinaties liepen sneller, het leek wel of we ineens gewend waren aan het snelle kunstgras in Wierden, maar ook gretiger waren dan in de eerste helft.

Bij vlagen speelden we SVZW nu wel ‘los’ waardoor er een aantal goede doelkansen ontstonden.

We moesten wachten tot de 61e minuut voor we het 1e doelpunt konden noteren. Een goede aanval, opgezet door Dylan Siemerink, kwam via een voorzet van Bunyamin Özkök terecht bij Niek Davina die via een goede loopactie zijn tegenstander op het verkeerde been zette en beheerst de 0-1 binnenschoot.

SVZW kwam even later alleen voor onze keeper Vicente Fernandez Hesselink te staan maar hij zag de bal naast gaan.

SVZW ging in de laatste fase van de wedstrijd 1-1 spelen waardoor er meer ruimte ontstond voor ons. We gingen zelf sneller druk vooruit zetten om te voorkomen dat ze de hoge ballen in de 16 meter konden brengen bij hun lange mensen waardoor weer snel in balbezit kwamen.

In de 87e minuut kwam voor SVZW aan alle hoop een eind. Niki Leferink zette een aanval zelf op, gaf de verdedigers van SVZW het nakijken en ging alleen op de keeper af. Hij had oog voor de mee opgekomen Bunyamin Özkök die de bal simpel kon binnen tikken, 0-2.

Een nuttige oefenwedstrijd waarin we terug kunnen kijken op een matige 1e helft waarin we niet de juiste concentratie en scherpte hadden maar ook moeite hadden met de snelheid van het kunstgras.

De 2e helft was beter en scherper waardoor we een terechte overwinning behaalden.

Aanstaande dinsdag spelen we om 20.00 uur in Oldenzaal tegen Quick’20. Wederom een tegenstander van formaat.

En nu maar kijken of we aanstaande zaterdag eindelijk weer een competitie wedstrijd kunnen gaan spelen.