Excelsior'31 A1 weet de draad weer aardig op te pakken

verslag door Excelsior'31 coach Marc Lobbert
RIJSSEN - Na een bewogen week, naar aanleiding van de gestaakte wedstrijd vorige week in de uitwedstrijd tegen GVAV Rapiditas A1 én het verschrikkelijke verkeersongeval van Remco Gombert, die het overigens naar omstandigheden goed maakt, stond zaterdag wedstrijd tegen de D'Olde Veste'54 A1 op het programma.

Nog even terug komend op de gestaakte wedstrijd van vorige week, wij hebben naar aanleiding hiervan besloten om geen verslag aan te leveren voor de site van Excelsior'31, dit hebben we besloten om een en ander intern te bespreken met spelers en kaderleden. Ik hoop op uw begrip, hiervoor.

Dan naar de wedstrijd. Gezien de gebeurtenissen van vorige week waren we genoodzaakt om veel aanpassingen te doen in onze basiself. Dit was vanaf het begin ook goed te merken. Er hing een bepaalde matheid, aangeslagen, onwennig gevoel over de spelersgroep. Het was in de eerste 20 minuten echt zoekende.

Tevens werkte het slechte speelveld niet echt mee, deze was moeilijk bespeelbaar en meer in het voordeel van het fysieke ‘d Olde Veste, i.p.v. het voetballende Excelsior'31.

Ik moet overigens wel complimenten maken aan een aantal vrijwilligers van Excelsior'31 die ‘s morgens het speelveld sneeuwvrij hebben gemaakt, zodat wij ‘s middags konden spelen. Grote klasse!

De eerste 20 minuten waren dan ook voor de ‘d Olde Veste. Excelsior'31 kreeg na deze fase wat meer grip op de wedstrijd en wist het in deze fase te winnen op het middenveld.

‘d Olde Veste kwam wat meer onder druk te staan, ze moesten in deze fase ook al een aantal keren stevig aan de handrem trekken, waar de scheidsrechter naar mijn mening zeer zwak mee om ging en alles onbestraft liet, zelfs een loepzuivere strafschop onthield hij Excelsior'31.

Excelsior'31 wist in deze fase wat beter het spel te maken. Uit een cornerbal wist Excelsior'31 de 1-0 te maken, een goed genomen cornerbal van Nigel Michels werd bij de 2e paal keurig binnen gekopt door Rutger van de Noort.

Dit was een opsteker voor Excelsior'31 en deed de ploeg goed. Hierna maakte Excelsior'31 ook de 2-0 uit een wederom goed genomen vrije trap van Nigel Michels. Maar deze werd uit vermeend buitenspel afgekeurd, volgens de scheidsrechter een achterbal. Dus bleef de 1-0 op het scorebord.

Excelsior'31 bleef het wel proberen in deze fase en creëerde ook nog een aantal goede mogelijkheden, maar de beloning hiervoor in doelpunten bleven uit. ‘d Olde Veste creëerde in de 1e helft maar weinig, we kwamen niet echt in de problemen.

Ruststand 1-0.

In de rust hebben we kort gesproken over het opportunistische spel van de ‘d Olde Veste, fysiek met veel lange ballen. Hoe moeten we hier als ploeg op reageren en aan het voetballen komen. Tevens deden we 1 omzetting om meer voetbal vermogen te krijgen van achteruit.

Deze omzetting viel de 2 helft minder uit dan gehoopt, we hadden wel meer voetbalvermogen van achteruit, maar verloren in deze fase de strijd op het middenveld.

‘d Olde Veste bleef enorm fysiek spelen en speelde op het randje, hier had Excelsior'31 het moeilijk mee en de Olde Veste wist op deze manier het voetbal van Excelsior'31 te dwarsbomen.

Na verloop van tijd kregen we wat meer grip op de wedstrijd, we kwamen weer wat beter in het spel en kwamen weer tot voetballen. Hierdoor kreeg Excelsior'31 toch weer een aantal mogelijkheden en zelfs een grote kans van Matthijs Zandvoort opleverde.

Deze schoot een bal - komend vanaf de linkerzone - in het doel van de ‘d Olde Veste, tot ieders verbazing wordt deze met de hand van de doellijn gehaald door een speler van De Olde Veste.

In de rebound krijgt Matthijs nogmaals een kans om deze te verzilveren, maar schoot naast. Ook deze bal werd niet op de elf meter stip gelegd door de zwak leidende scheidsrechter, een 2e penalty werd ons door de neus geboord.

Hierna zette ‘d Olde Veste een tandje bij en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze vonden zij ook een kwartier voor tijd uit een vrije trap vanuit onze linkerzone wist men de 1-1 binnen te koppen. Slecht verdedigend werk aan onze kant, het duel werd niet aangegaan en deze mocht vrijuit de 1-1 binnen koppen.

In de resterende minuten volgde een rommelige wedstrijd, wat niet echt meer op voetbal leek. Veel lange ballen van De Olde Veste en Excelsior'31 dat niet meer in haar spel kwam. Vlak voor tijd had het ook nog zomaar mis kunnen gaan, ‘d Olde Veste kreeg nog een aardige kopkans.

Eindstand 1-1.

Al met al geen goede wedstrijd, maar gezien de omstandigheden en spelersbezetting wel een goed resultaat. Bij ons kwam het gelijke spel toch wat meer over als een nederlaag, zeker gezien het onthouden van 2 penalty’s.

Volgende week gaan we op bezoek in Zutphen tegen de plaatselijk FC. Vooraf is dit een topper, maar gezien onze situatie met veel geschorste en geblesseerde spelers zou dit een zeer lastige uitwedstrijd gaan worden.

Maar we zullen niets uit de weg gaan en vechten voor een maximaal en goed resultaat.