Excelsior'31 houdt Harkemase Boys op 4 punten (samenvatting geplaatst!)

Excelsior'31 houdt Harkemase Boys op 4 punten (samenvatting geplaatst!)

Excelsior’31 – Harkemase Boys 1-1 (0-0)
49. 1-0 Brugge
90. 1-1 Reinder Slager

Klik hier voor de samenvatting op Omroep Friesland. Klik hier voor een uitgebreid verslag op Voetbal op Zaterdag, klik hier voor een reactie van Coen Zwollo, op RTV Oost, klik hier voor een verslag op Aktueel Friesland. Klik hier voor sfeerbeelden, vastgelegd door Thijs Nieuwenhuis

RIJSSEN – Excelsior’31 en Harkemase Boys hebben dinsdagavond het 1500-koppige publiek op sportpark De Koerbelt in Rijssen een zinderende pot voetbal voorgeschoteld.

Het verzorgde voetbal van de thuisploeg stond in schril contrast met het opportunistische spel van de Harekieten, die met grote regelmaat met lange halen spits Barto in stelling trachtten te brengen.

Het moet gezegd, beide ploegen hadden het lef risico’s te nemen en daardoor was het voor de neutrale toeschouwer 90 minuten lang smullen geblazen. Het spel golfde dan ook op en neer. Aan weerszijden stonden de defensies echter als een huis.

Na rust kwam Excelsior’31 desondanks verdiend op voorsprong door Sjors Brugge, die knap voorbereidend werk van Niels ten Hoeve fraai afrondde, 1-0.

In de slotfase was het Harkemase Boys dat de druk op het Excelsior’31 opvoerde, maar zelden serieus gevaarlijk werd. Een fraaie en vooral spectaculaire ‘bicycle kick’ van Reinder Slager zorgde er voor dat de Friezen tóch nog één schamel punt naar huis konden meenemen.

In de missie om de koploper pootje te lichten is men echter allesbehalve geslaagd, sterker nog: de afstand tussen de nrs. 1 en 2 blijft ‘gewoon’ 4 punten. 


Opstelling Excelsior’31:
Kok, Siemelink, Zwollo, Lubbers, Lamberink, Davina, Isa, Brugge (71. Janssen), Özkök (89. Stegeman), Ten Hoeve en Van Zundert

Opstelling Harkemase Boys:
De Vries, Loer, Jongeling (72. Van der Meulen), Reinder Slager, Van Dijk, Yeni (46. Kooistra), Van der Wey, Janssen, Barto, Schokker en Jelmer Slager

Arbiter: dhr. Van Beek
Toeschouwers: 1500
Gele kaart: Van Zundert, Lubbers en Siemelink (Excelsior’31) en Barto (Harkemase Boys) 

Kalender icoon dinsdag 13 april 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers