Quick'20 A1 hijgt nog steeds in de nek van Excelsior'31 A1 (ondanks de winst op GAK)

Excelsior'31 A1 heeft de cruciale uitwedstrijd tegen Go Ahead Kampen A1 met 3-2 gewonnen. Doordat óók rechtstreekse concurrent Quick'20 A1 won (van Urk A1) is de 4e stek op de ranglijst (die recht geeft op handhaving in de 2e Divisie, alles wat 'lager' eindigt degradeert naar de 3e Divisie) voor Excelsior'31 A1 nog niet zeker.

Excelsior'31 A1 speelt a.s. zaterdag 'uit', in en tegen Joure. Een week later ontvangt het Go Ahead Kampen A1. Weet Excelsior'31 A1 beide duels in winst om te zetten, dan is Quick'20 A1 kansloos in de race de Rijssenaren voorbij te streven.

Excelsior'31 A1 houdt zicht op een plek bij de eerste vier
Verslag door Excelsior'1 A1 coach Marc Lobbert
KAMPEN - Excelsior'31 A1 reisde gistermorgen af voor de lastige uitwedstrijd in kampen tegen de plaatselijke Go Ahead.

We hadden Go Ahead dit seizoen nog niet getroffen, deze wedstrijd heeft al 3 of 4 keer eerder op de rol gestaan, maar door de winterse omstandigheden werd deze keer op keer afgelast.

We wisten wel dat ze een aardige ploeg hebben, met een sterke voorhoede en dat ze nog strijden voor een periodetitel.

Dus een interessante wedstrijd voor beide ploegen, gezien dat Excelsior'31 nog niet verzekerd is van de 1e vier, wat plaatsing betekent in de nieuw te vormen 2e divisie.

Excelsior'31 begon slecht aan de wedstrijd, de scherpte ontbrak op een zeer slecht bespeelbaar veld. De beginfase was duidelijk voor Go Ahead Kampen die scherp starten met felle duels en opportunistisch voetbal.

Go Ahead probeerde constant snel hun spitsen te bereiken en speelden veel met positiewisselingen, hier had Excelsior'31 het behoorlijke moeilijk mee in de beginfase.

Verdedigend stond hierdoor ook de organisatie niet goed en de verdedigers van Excelsior'31 gingen zodoende onvoldoende de duels aan met de aanvallers van Go Ahead Kampen.

Go Ahead wist dit ook prima binnen 10 minuten van te profiteren en zodoende stond Excelsior'31 vlot tegen een 1-0 achterstand aan te kijken.

Hierna was het echt zoeken voor Excelsior'31 wat probeerde om beter in de wedstrijd te komen. Dit lukte gedurende de 1e helft steeds beter en de wedstrijd kantelde licht in het voordeel van Excelsior'31.

De kansen volgden dan ook, maar nogmaals het lastige bespeelbare veld hielp een grote kans voor Joell Waslander om zeep.

Diezelfde Joell Waslander sloeg wel 2 keer toe binnen 5 minuten, in de 35e en 39e minuut wist hij zijn ploeg van een 1-0 achterstand, naar een 1-2 voorsprong te zetten. Ik moet zeggen, 2 prima uitgespeelde velddoelpunten die Joell dan prima wist af te ronden.

Ja, dan ga je toch lekker rusten met een 1-2 voorsprong, wat het er lange tijd in de 1e helft niet naar uit zag.

In de rust heb ik dan ook aangegeven dat we wat rustiger in ons spel moesten blijven en alle vertrouwen moeten tonen in een goed resultaat.

Tevens hebben we wat accenten gelegd op de verdedigende organisatie en de lopende mensen van Go Ahead Kampen.

Ook heb ik aangeven dat we zuiniger moesten zijn in het omschakelingsmoment van verdedigen naar aanvallen, hier valt meer uit te behalen.

De 2e helft begon dan ook voortvarend voor Excelsior'31 A1, we werden wat rustiger in ons spel en wisten de wedstrijd beter te bepalen.

We wisten dan ook binnen het kwartier een goed schakelmoment om te zetten in een doelpunt en wederom was Joell Waslander de doelpuntenmaker. De wedstrijd leek gespeeld de 1-3 stond op het scorebord.

Go Ahead kampen geloofde er op dit moment niet echt meer in, in een goed resultaat. Excelsior'31 nam in deze fase toch was gas terug en het spel werd onzorgvuldig en het hielp Go Ahead Kampen toch weer geloven dat er wat te behalen viel.

Een kwartier voor tijd wist  Go Ahead Kampen uit een vrije trap de 2-3 op het scorebord te zetten, een speler van Go Ahead kampen werd geheel vrij gelaten en deze mocht de 2-3 binnen koppen, onhoudbaar voor keeper Mitchel Troost, die overigens prima Patrick Loohuis verving.

Ja, toen was het ineens weer een wedstrijd. Excelsior'31 kreeg kort na de 2-3 nog een goede kans op de 2-4 door wederom Joell Waslander, maar deze werd prima gepakt door de keeper van Go Ahead Kampen.

In de laatste fase volgde nog een wedstrijd met veel strijd maar echte kansen werden er door beide ploegen niet meer gecreëerd, ondanks dat Go Ahead kampen nog een omzetting deed en alles op alles ging spelen.

Eindstand een 2-3 overwinning voor de ploeg uit Rijssen.

Al met al een belangrijke en verdiende overwinning, knap de wedstrijd weer omgezet in ons voordeel na een achterstand, denk ook weer lekker voor het vertrouwen en de teamgeest.

We spelen nog 2 finales en zullen er ook alles aan doen om deze om te zetten in een goed resultaat om zodoende plaatsing af te dwingen voor deze nieuw te vormen 2e divisie.

Zaterdag volgt de uitwedstrijd in Joure en een week later mogen we in Rijssen opnieuw aantreden tegen Go Ahead Kampen.