Fernandez Hesselink, Smids (74. Siemelink), Lamberink, Lubbers, Van Pijkeren, Brugge, Davina, Zwollo (71. Chengachi), Janssen, Leferink en Van Zundert (46. Özkök)

Koornberg, Eroglu, Dorgelo, Bremmer, Huisman, Bolt, Hoep, Bischop, Karst, El Atiaoui (75. Gwedelidze) en Van der Vegte

Toeschouwers: 500
Gele kaart: Van Zundert en Lamberink (Excelsior'31)

Dagblad De Stentor: Excelsior'31 deelt snoepjes uit....

Klik hier voor het verslag op de BQ'28 site

Klik hier voor beelden (met dank aan Thijs Nieuwenhuis) van de huldiging van de kampioen van de Hoofdklasse C, voorafgaand aan de wedstrijd...

Offday voor kampioen Excelsior'31
Bron: klik hier
RIJSSEN - De kampioen van de hoofdklasse C, Excelsior'31, heeft het zaterdagmiddag in de laatste competitiewedstrijd thuis op de Koerbelt flink laten afweten. Tegen het laag genoteerde Be Quick'28 dat nog kan degraderen. werd maar liefst een 1-5 nederlaag geleden.

Routinier Gerald Janssen (33), die het na dit seizoen voor gezien houdt in de hoofdmacht en in het tweede van de roodwitten gaat spelen, waagde zelfs te spreken van 'een collectieve offday'.

‘We moeten snel de koppen bij elkaar steken om er straks in de kampioenspoule weer te staan', meende hij.

‘Gelukkig hebben we wel een elftal dat van strijd houdt en dat ook beter presteert als het ergens om gaat.'

De gasten stonden na zes minuten door een treffer van Patrick Hoep al op een voorsprong. Een minuut later kon de herstelde spits van Excelsior'31, Niki Leferink, een voorzet van Gerald Janssen in het Be Quick-doel schuiven (1-1).

Vervolgens passeerde Nejim el Atiaoui namens de Zwolse ploeg in de elfde minuut de niet sterk keepende Vincent Fernandez Hesselink, die vaste goalie Arjan Kok verving.

Be Quick profiteerde voor rust nog twee maal van fouten bij Excelsior in de achterhoede. Spits Tom Karst maakte prachtig met een volley 1-3 in de 31e minuut en tegen de rust tekende Matthijs Bremmer 1-4 aan door een terechte penalty te benutten.

In de tweede helft kreeg Excelsior wel de ruimte en enkele scoringskansen, maar die benutte die niet. Waarna Tom Karst in de 88e minuut koel een counter er inschoot voor de Zwollenaren (1-5).

‘Dit is niet de manier waarop je het kampioenschap voor eigen publiek wilt vieren', vond Gerald Janssen.

‘Maar gelukkig gebeurt het nu, en we hebben de strijd om de titel van het zaterdagamateurvoetbal nog.´