Excelsior'31 3 handhaaft zich in 1e klasse A

Excelsior'31 3 handhaaft zich in 1e klasse A

* 3e - SVZW 2 - 68 foto's. Foto's copyright www.excelsior31.nl

Excelsior'31 3 heeft zich zaterdagmiddag met een 2-2 gelijk spel tegen SVZW 2 'veilig' gespeeld voor nóg een seizoen in de 1e klasse A.



Doordat het duel tegen de Zwaluwen eerst om 15.00 uur begon wist het team van de coaches Jan Spenkelink en Arno Slagman wat ze te doen stond.

Immers, medeconcurrent Oranje Nassau 2 verloor eerder op de middag met 6-1 van koploper (en kampioen) Berkum 2. Door de winst van Gramsbergen 2  (op DETO 2) was Excelsior'31 3 gedwongen minimaal één punt te pakken, tegen SVZW 2, om een 'barrage' te voorkomen.

SVZW 2 was heer en meester en kwam dik verdiend op een 2-0 voorsprong.



Na rust herpakte Excelsior'31 3 zich enigszins en wist via Jelte v/d Berg de achterstand te verkleinen, 2-1.

Vlak voor tijd scoorde Excelsior'31 3 de gelijkmaker en mocht - na afloop - de conclusie zijn dat de rood/witten met de schrik zijn vrijgekomen, vanmiddag.



Het duel tegen SVZW 2 was het laatste voor routinier Gerard ten Berge (zie foto, uiterst links), in het tenue van Excelsior'31 3.  

Als je een streep onder het seizoen van Excelsior'31 3 wilt zetten, moet je constateren dat de defensie van 'het 3e' één van de minst gepasseerde van de 1e klasse D is. En dat, ondanks de (met alle respect) kelderpositie, op de ranglijst.

Sterker nog: Excelsior'31 3 sluit het seizoen af met een positief doelsaldo (+1)


 

Kalender icoon zaterdag 8 mei 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers