Excelsior’31 E-jeugdkeepers onder handen genomen bij FC Twente

Excelsior’31 E-jeugdkeepers onder handen genomen bij FC Twente

foto's: Henk Damkat
HENGELO – Een aantal weken geleden heeft Excelsior’31 (E-jeugd) keeperstrainer Henk Damkat contact gelegd met Michel Jansen, hoofd jeugdopleiding FC Twente, met het verzoek eens een keeperstraining te bezoeken bij FC Twente.

Dinsdag was het dan zover. Michel Jansen en Eric Weghorst (keeperstrainer FC Twente) hebben de keepers van de Excelsior’31 E-jeugd een onvergetelijke avond bezorgd. 

Martijn Schaafsma E1, Ruben Hiltjesdam E2, Tim Paalman E3, Tim Schulenburg E4, Stefan Leusink E7 en Stef Peeters F2 kregen deze unieke kans aangeboden.

Om 17.30 uur was de ontvangst in het FC Twente spelershome, daarna heeft het gezelschap eerst een training bekeken van de FC Twente D2 en kreeg het eenzelfde  training voor de kiezen.

De training stond voornamelijk in het teken van de 'uitgangshouding' van de keeper, met o.a. aandacht voor het vangen van de bal, valtechnieken, het duel 1 tegen 1. Daarnaast kregen de Excelsioren tal van adviezen op keepers‘gebied’.

Onder toeziend oog van Henk Damkat en meegereisde ouders kregen de keepers een training door Eric Weghorst, sinds 7 jaar in dienst van FC Twente en voormalig doelman van Quick’20.

Afsluitend hebben de jongens en begeleiders een DVD bekeken van de jeugdopleiding FC Twente.

De afsluiting was om 20.00 uur, langs deze weg hartelijke dank aan Michel Jansen en Eric Weghorst, die er een onvergetelijke avond van hebben gemaakt.

Kalender icoon woensdag 12 mei 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers