* Klik hier voor de samenvatting op RTV Oost (SoZ 19.09 uur, begint bij 01.21 min.).

* Uitgebreid verslag op VoZ

* Verslag op de site van Barendrecht, klik hier

Duel duurt net te lang voor Excelsior '31
Bron: klik hier
RIJSSEN - De voetballers van Excelsior '31 hebben hun tweede wedstrijd om de algehele landstitel bij de amateurs zaterdagmiddag met 1-1 gelijk gespeeld tegen Barendrecht.

Excelsior kwam al in de tweede minuut op voorsprong door een doelpunt van Niki Leferink. De Rijssenaren waren voor rust duidelijk beter dan de tegenstander. Barendrecht, kampioen in de hoofdklasse A, werd nauwelijks gevaarlijk.

Ook in de tweede helft leek er aanvankelijk niets aan de hand, maar een rode kaart voor Niki Leferink (2 x geel) veranderde het beeld. Zuur was dat de gelijkmaker in blessuretijd viel, uit een vrije trap.

Vorige week tegen IJsselmeervogels incasseerde Excelsior ook al een tegentreffer in blessuretijd.

Landscompetitie: Barendrecht in blessuretijd naast Excelsior '31
bron: klik hier
RIJSSEN - Excelsior '31 heeft de eerste winst in de landscompetitie op de valreep uit handen gegeven. In de vierde minuut van de blessuretijd schoot Alex van Dommelen Barendrecht alsnog naar een gelijkspel.  In Rijssen stond de thuisclub lang op 1-0. Al in de tweede minuut had topscorer Niki Leferink succes.

Vorige week verspeelde Excelsior '31, ook al in de extra tijd, punten bij IJsselmeervogels. De rooien werden de lachende derde. Zij hebben na twee wedstrijden vier punten. Twee punten meer dan Barendrecht en drie punten meer dan Excelsior '31.

De snelle achterstand leek Barendrecht te verlammen, want de ploeg was geen schim van het elftal dat zo fraai kampioen werd van de hoofdklasse A. Ook na enkele omzettingen kreeg trainer Jack van den Berg zijn elftal niet aan het voetballen.

De nederlaag - en daarmee vrijwel zeker uitschakeling in de landscompetitie - leek onvermijdelijk totdat Alex van Dommelen uithaalde. Barendrecht had ook nog de meevaller dat het de strafschoppenserie met 4-2 won.

De landscompetitie wordt dinsdag voortgezet met IJsselmeervogels - Barendrecht.

Excelsior'31 krijgt weer in slotminuut het deksel op de neus
RIJSSEN - Excelsior'31 leek 93 minuten op weg naar een cruciale zege in de strijd om de zaterdagtitel, maar net als vorige week ging het in de blessuretijd fout. Barendrecht scoorde de gelijkmaker, waardoor de Rijssenaren ver verwijderd zijn van het zaterdagkampioenschap.

De wedstrijd begon geweldig voor Excelsior'31. Al na twee minuten scoorde Niki Leferink de openingstreffer. In het restant van de eerste helft bleef Excelsior'31 ook de bovenliggende partij. Grote kansen leverde het overwicht aanvankelijk niet op omdat de eindpass vaak onvoldoende was.

Kort voor rust kreeg de thuisclub de beste kans, maar Niki Leferink schoof de bal naast.

In de tweede helft was er aanvankelijk weinig aan de hand, totdat Leferink tegen zijn tweede gele kaart opliep. Tot verbazing van velen trok scheidsrechter Roeleveld een kaart, omdat hij een schwalbe had gezien van Leferink.

Barendrecht rook kansen en ging gaandeweg het duel meer drukken. Kansen kwamen er vooral voor invaller Jeroen van Wetten, maar Excelsior'31 bleef overeind.

Tot de 94e minuut. Alexander van Dommelen zette zich achter een vrije trap en kogelde de bal met een ongekende vaart in de kruising.

Excelsior'31 heeft zijn lot weliswaar nog steeds zelf in handen, maar moet de resterende twee duels dan wel winnen.