Reserves Excelsior'31 kwalificeren zich voor 1/2e finale landstitel

Reserves Excelsior'31 kwalificeren zich voor 1/2e finale landstitel



Gerald ten Hove in een verbeten duel verwikkeld,  hier een serie  (rechter muisknop op de slideshow, vervolgens 'full screen'

* (hier kan ook (op You Tube, in HD kwaliteit)


SC Genemuiden 2 - Excelsior'31 2 0-0 (0-0)

* klik hier voor de reportage van 274 foto's. Foto's copyright www.excelsior31.nl



De basisopstelling van Excelsior'31 2, bij het duel in en tegen (SC) Genemuiden:

staand, v.l.n.r. Vicente Fernandez Hesselink, Marco Stegeman, Adrian Kwintenberg, Gerald ten Hove, Bart Slagman en Harald Eertink (c)
gehurkt, v.l.n.r. Jelte v/d Berg, Dylan Siemerink, Michel Gerritsen Mulkes, Ruud Slagman en Maarten Smit




De zaterdag sublieme Excelsior'31 2 goalie Vicente Fernandez Hesselink ondergaat een 'koude douche'. Voorafgaand aan het duel (en in de rust) werd het kunstgras van SC Genemuiden gesproeid...



GENEMUIDEN - Excelsior'31 2 heeft zich met een verdienstelijke 0-0 remise in Genemuiden geplaatst voor de volgende ronde, in de race om de landstitel, voor reserveteams. Bij het duel in Rijssen won het team van coach Roeland ten Berge met 3-2.



SC Genemuiden 2 was gewaarschuwd: Excelsior'31 aanvaller Maarten Smit (bij het 1e duel 2x scorend) had een dubbele dekking...

Het moet gezegd, Excelsior'31 dicteerde van meet af aan de wedstrijd, maar kwam zelden tot uitgespeelde doelkansen. Binnen 10 minuten tijd kreeg de thuisploeg een 3-tal opgelegde kansen, maar steeds toonde Excelsior'31 goalie Vicente Fernandez Hesselink zich een sta-in-de-weg en behoedde zijn ploeg voor een vroege achterstand.



Michel Gerritsen Mulkes (A1) heerste op het middenveld

Na rust was SC Genemuiden nauwelijks meer gevaarlijk en bleef de ijzersterke rood/witte defensie relatief eenvoudig op de been. Richting het einde van de wedstrijd werd de thuisploeg gedwongen steeds meer risico's te nemen, met alle gevolgen van dien. Excelsior'31 had in die fase het slot definitief op de deur moeten gooien, maar ging er bijzonder slordig mee.



Na het laatste fluitsignaal (na 98 minuten!) gaf de thuisploeg zich gewonnen en plaatsten de Rijssenaren zich voor de volgende ronde, in de race om de landstitel. Tegenstander wordt AFC (Amsterdam) 2 of Westlandia (Naaldwijk) 2. Ook deze ronde wordt gespeeld over 2 duels. Eerst uit, daarna thuis.

Verslag Excelsior'31 2 aanvoerder Harald Eertink:



Excelsior’31 2: Halve finale een feit!
Dit weekend stond – in de strijd om het landskampioenschap voor reserveteams - onze 2e wedstrijd op het programma. Tegenstander was opnieuw sc Genemuiden 2, dit maal speelden wij ‘uit’, in de kop van Overijssel.



Rechtback Ruud Slagman speelde een solide partij...

Vorige week wisten we thuis op de Koerbelt - na een 2-1 achterstand - uiteindelijk met 3-2 te winnen. Als we zaterdag niet zouden verliezen, zou de volgende rond (halve finale) een feit zijn.



De scheidsrechter floot om 11.00 uur voor het beginsignaal. De zon scheen, lekker weer, een redelijk aantal toeschouwers (ook uit Rijssen), het zou wel eens een mooie zaterdag kunnen worden.



Na een aftastend begin van beide ploegen, kreeg sc Genemuiden in die beginfase een tweetal 100% kansen. Tweemaal kwam de bal na een klutssituatie prompt voor de voeten van één van de groen-wit gestreepte spelers in het 16-metergebied.


Men had de hoeken voor het uitkiezen, maar onze doelman Vinnie redde ons beide keren goed. Na deze beginfase kregen wij steeds meer grip op de wedstrijd.



'Momentenvoetballer' Bart Slagman had in de SCG 2 rechtsback een uiterst taaie opponent...

We kwamen goed aan het voetballen via onze middenvelders, hadden de organisatie goed staan, zochten nadrukkelijk de combinaties en iedereen werkte hard.



Jelte v/d Berg toonde aan uitstekend uit de voeten te kunnen op kunstgras, hij was bij vlagen weergaloos...

Dit resulteerde ook in een aantal goede kansen. Via Marco die zich goed wegdraaide en een kopbal van Harald die ternauwernood van de lijn weggehaald. De grootste kans in de eerste helft was voor Jelte, die na een schitterende aanval te hoog mikte.



Bart Slagman zint op een passeeractie; spanning op de Excelsior'31 bank

0-0 met rust, terwijl het net zo goed 2-3 voor ons had kunnen zijn, kijkend naar de kansenverhouding.


Na rust eenzelfde beeld: sc Genemuiden die bleef proberen via lange ballen ons onder druk te zetten, maar wij hadden de organisatie goed staan en gaven in deze fase dan ook nauwelijks iets weg.

Zij moesten wel iets forceren, dus zij gingen lopende de 2e helft 1-1 spelen en voorin brachten zij een extra spits. Juist in deze fase kregen wij een aantal 200% mogelijkheden die we af hadden moeten maken om de wedstrijd te beslissen.



Het vizier stond echter niet op scherp en zo bleef het tot aan het eind billenknijpen. Het bleef gelukkig 0-0 waardoor de halve finale een feit is.

Over twee wedstrijden is het terecht dat wij doorgaan naar de laatste 4. We hebben met name deze 2e wedstrijd goed voetbal gespeeld, hadden de organisatie (op het begin na) goed staan en werkten hard voor elkaar.



Het had echter ook zomaar anders kunnen aflopen als sc Genemuiden deze 2e wedstrijd uit één van de opportunistische aanvallen wel een goal had gemaakt.



Tegen wie we moeten spelen in de halve finale wordt maandag (2e pinksterdag) bekend. Het zal AFC 2 uit Amsterdam of Westlandia 2 uit Naaldwijk zijn.

De eerste wedstrijd (zaterdag a.s.) spelen we eerst een uitwedstrijd. De 2e wedstrijd (zaterdag 5 juni) spelen we thuis op onze eigen sportpark De Koerbelt.


Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om een ieder uit te nodigen voor deze wedstrijden en ook voor onze finalewedstrijd om de districtsbeker aankomende dinsdag (25 mei) tegen Rohda Raalte 2.

Ook deze wedstrijd wordt thuis gespeeld en begint om 20.00 uur! Het zou mooi zijn als ook bij deze wedstrijd de nodige supporters aanwezig zijn!


Kalender icoon zaterdag 22 mei 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers