Excelsior'31 in slotfase langs Quick'20 (2-1)

Excelsior'31 in slotfase langs Quick'20 (2-1)

Klik hier voor de foto's van het duel Excelsior'31 - Quick'20. Foto's copyright www.excelsior31.nl

Wedstrijdanalyse 1e oefenduel van Excelsior'31, tegen Quick'20
(door Excelsior'31 coach Dennis Demmers



Na een korte zomerstop hebben we op 19 juli de training weer hervat. Een enkeling is nog op vakantie; al met al kunnen we tevreden zijn over de grootte van de groep.

Na 4 trainingen én een trainingsdag - waarbij de nodige inspanning werd geleverd - speelden we dinsdag voor het eerst in de nieuwe samenstelling, tegen Quick’20.

Omdat we maandag nog behoorlijk zwaar hebben getraind zijn er 2 teams geformeerd,  waardoor niemand een hele wedstrijd hoefde te spelen en daarmee één helft voluit kon gaan.

We hebben bij de trainingen - naast conditioneel - ook al naar een bepaalde formatie en speelwijze toegewerkt, waarbij de nadruk vooral lag op het verdedigende gedeelte.

Bij de wedstrijdbespreking heb ik die punten nogmaals aangehaald en bepaalde accenten gezet, die ik in de wedstrijd terug wilde zien.

Als ik daar naar terug kijk kan ik zeer tevreden zijn. Het team heeft de opdrachten verdedigend goed uitgevoerd. Daarnaast zijn de ingeslopen fouten goed geëvalueerd, waardoor we als team sterker kunnen worden.

In balbezit ging er nog wel het een en ander mis, maar dat is van latere zorg. We hebben een nuttige wedstrijd gespeeld en gaan rustig verder bouwen,  richting de competitie.

Als laatste wil ik ASV’57 (nogmaals) bedanken voor de goede zorgen en het beschikbaar stellen van hun fantastische kunstgrasmat,  waardoor we de eerste week optimaal hebben kunnen trainen.

Zaterdag spelen we de volgende wedstrijd - uit in Putten - tegen SDCP, waarna we op dinsdag 3 augustus tegen de beloften van Heracles Almelo spelen,  in het Polman stadion.



Excelsior’31 meerdere van Quick’20
Bron: klik hier
RIJSSEN - Excelsior’31 heeft dinsdagavond de strijd tussen de twee Twentse topklassers gewonnen. Op De Koerbelt in Rijssen won het elftal van trainer Dennis Demmers met 2-1 van de Oldenzalers, die gecoacht worden door René Nijhuis.

Beide ploegen zijn het afgelopen seizoen vanuit de hoofdklasse gepromoveerd naar de nieuwe topklasse. Excelsior werd kampioen en Quick wist zich te plaatsen.

Excelsior speelt in de nieuwe competitie op zaterdag, Quick’20 op zondag. Voor de Rijssense rood-witten maakte Gerald ten Hove en Niki Leferink (strafschop) in de oefenpartij de goals.

Bas Woesthuis, die ook vanaf elf meter scoorde, maakte het tegendoelpunt voor de Oldenzaalse ploeg.

Dinsdag 27 juli, 19.30 uur:
Excelsior'31 - Quick'20 2-1
04. 1-0 Leferink (penalty)
72. 1-1 Woesthuis (penalty)
86. 2-1 Ten Hove

Scheidsrechter: dhr. R.Meilink (Enter)
Toeschouwers: 300

Opstelling Excelsior'31 (voor rust)
Remie, David, Zwollo, Bartelds, Van Zundert, Michels, Rosink (foto, boven) , Smit, Nahrwold (foto, onder), Aman, Leferink



Na rust:
Remie, David (Michels), Zwollo (Rosink), Lubbers, Van Pijkeren, Smids, Siemerink, Ten Hove, Chengachi, Özkök, Waslander

Bij Excelsior'31 ontbraken Kok, Isa, Davina, Siemelink en Gerritsen Mulkes.

Excelsior'31
heeft de eerste de beste oefenwedstrijd tegen het gelouterde Quick'20 met 2-1 gewonnen. Voor rust was het bepaald boeiend wat zowel Excelsior'31 als Quick'20 het publiek voorschotelden.



Al na 240 seconden legde arbiter Meilink uit Enter de bal op de stip, na vasthouden van Niki Leferink, randje 16 meter. Niki Leferink voltrok het vonnis gewoon zélf, 1-0



Aan beide kanten werd er in de rust flink gewisseld, wat de verhoudingen in het veld maar weinig goed deed. Na rust waren de Oldenzalers bepaald sterker en werd de thuisploeg maar zelden serieus gevaarlijk.

Halverwege de 2e helft kwam Quick'20 dan ook verdiend op gelijke hoogte, na een overtreding van John van Pijkeren, binnen de eigen 16. Doelman René Remie kon een treffer van 11 meter niet voorkomen. Bas Woesthuis was de scherprechter, 1-1.

Luttele minuten voor tijd verslikte Quick'20 goalie Maikel Kampjes zich in een slordige terugspeelbal. Gerald ten Hove was er als de kippen bij om de bal het laatste tikje te geven, 2-1.

Opstelling Quick'20: (bron: site Quick'20)
Carlo Beckmann (46. Maikel Kampjes), Kevin Winkelhuis (46. Ruud Kroeze), Nebil Cimen (65. Philip Pril), Han van Zetten (76. Kevin Winkelhuis), Mirko Zwiers (46. Kelvin Veensma), Tim Engbers (46. Bas Woesthuis), Rick v. d. Wal (46. Teglat Gouriye), Job Ravelli (46. Marc Voshaar), Desmond Holtman (46. Koen Olde Monnikhof), Jordi Kamphuis (46. Jesse Olde Monnikhof), Artur Gouriye (46. Leon Lammers/ 82. Mirko Zwiers).

Kalender icoon dinsdag 27 juli 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers