Excelsior'31 A1 boekt oefenwinst tegen DVS'33 A1 (3-2)

3-0 Gert Jan Schultink
rust
3-1 DVS'33
3-2 DVS'33

Het 'nieuwe' Excelsior'31 A1 (met 5 versterkingen van buitenaf) heeft - ter afsluiting van de eerste trainingsweek - een oefenduel tegen DVS'33 A1 met 3-2 gewonnen. De Ermeloërs zijn al wat langer in training en dat was vanmiddag goed te zien. Men combineerde wat gemakkelijker, dan de thuisploeg.

DVS'33 A1, afgelopen seizoen gedegradeerd van de landelijke 1e Divisie naar de 3e Divisie (zoiets kan alleen in Nederland), bood prima partij. De ruststand van 3-0, in het voordeel van de thuisploeg, was misschien wel wat geflatteerd.

Na de thee herstelde DVS'33 A1 zich prima en kwam zelfs akelig dicht bij de gelijkmaker. Excelsior'31 A1 herpakte zich wonderwel in het laatste deel van het eerste oefenduel.

Klik hier voor een verslag op de DVS'33 website

De op maandag 1 maart jl. (tussen Wierden en zijn woonplaats Vriezenveen) bij een verkeersongeval betrokken Remco Gombert deed zaterdag al weer voorzichtig mee aan de warming-up, van A1. Remco komt van ver, na zijn ernstige kniefractuur. Hier een foto van het enorme litteken op Remco's knie...

Excelsior'31 A1 wint eerste oefenduel
Verslag door Excelsior'31 A1 coach Marc Lobbert

Opstelling Excelsior’31 A1:
1e blok:
Ruud Hofhuis, Stephen Jansen, Gert-Jan Schultink, Robin Schar, Joey Gerritsen-Mulkes, Darren Bisram, Orshein Eilyo, Simon Baysoy, Khaled Ulawi, Matthijs Zandvoort, Gert-Jan Wilbers.

2e blok:
Ruud Hofhuis, Stephen Jansen, Gert-Jan Schultink, Robin Schar, Reno Timmerman, Luen Mensink, Darren Bisram, Simon Baysoy, Matthijs Zandvoort, Orshein Eilyo, Gert-Jan Wilbers.

3e blok:
Ruud Hofhuis, Joey Gerritsen-Mulkes, Gert-Jan Schultink, Robin Schar, Luen Mensink, Reno Timmerman, Tom Vestergaard, Simon Baysoy, Gert-Jan Wilbers, Orshein Eilyo, Khaled Ulawi.

16e min 1-0 Stephen Jansen
39e min 2-0 Matthijs Zandvoort
47e min 3-0 Gert-Jan Schultink
50e min 3-1 DVS'33
54e min 3-2 DVS'33

Zaterdag stond de 1e oefenwedstrijd op het programma tegen DVS'33 A1, een ploeg die  gedegradeerd is uit de landelijke 1e divisie. Voor Excelsior'31 zal er een belangrijke oefenperiode aankomen, om te werken aan een nieuw elftal, met vele nieuwe gezichten.
Na de 1e trainingsweek was zichtbaar dat het een jong, zeer gedreven en gretig elftal gaat worden.

Dat was ook terug te zien in de wedstrijd, hierdoor werd het behoorlijk onrustig in het spel en was het zoeken naar de juiste formaties. We hadden de accenten gelegd op het verdedigen, op eigen helft. Het was even zoeken maar verder op in de 1e helft konden we dit aardig neerzetten.

Het betere spel in balbezit was in fases absoluut voor DVS'33, maar zij creëerden er geen kansen of mogelijkheden uit. Excelsior'31 kreeg in de 1e helft de betere kansen en wist 2 keer te scoren. De 1-0 door Stephen Jansen en 2-0 door Matthijs Zandvoort.

Dit was tevens de ruststand, die ook hoger had uit kunnen vallen voor Excelsior'31 A1. Het kreeg daarvoor de nodige kansen. Zoals Matthijs, die 2 keer de paal raakte, uit een goed opgezette aanval.

In de rust hebben we wat nadrukkelijker accenten gelegd. Dit, omdat DVS'33 ons behoorlijk vroeg onder druk zette. We kwamen dan ook goed uit de kleedkamer, de formaties stonden beter en we zetten direct een uitstekende aanval op. Hierna volgde een corner, van daaruit wist Gert-Jan Schultink de 3-0 binnen te koppen.

Hierna werden we bepaald onzorgvuldiger. De formaties kwamen niet langer goed te staan. We werden onzorgvuldig in de opbouw en uit zo’n moment wist DVS'33 de 3-1 binnen te tikken.

Dit doelpunt deed DVS'33 goed en Excelsior'31 kwam er even niet meer aan te pas, voordat we het wisten stond de 3-2 op het scorebord, uit een geweldig opgezette aanval van DVS'33.

Excelsior'31 had het in deze fase behoorlijk moeilijk, maar wist zich in het 3e blok goed te herpakken. Het werd in deze fase weer een gelijk opgaande wedstrijd waarin niet meer werd gescoord. Eindstand 3-2.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd, tegen een uitstekende tegenstander. Voor Excelsior'31 A1 dan ook een knap resultaat. Ik er dan ook dik tevreden over. We zullen de komende periode hard moeten werken aan het nieuwe A1. De groep is gretig, maar ook enorm jong.

Dit zorgt er nog voor dat het spel in wedstrijden en trainingen nog wat onrustig is en er snel uit de formatie wordt gelopen. Hier zullen we veel op moeten gaan trainen, om meer rust te krijgen in het spel vanuit de juiste formatie. Hier hebben we alle vertrouwen in!

Woensdag wacht de 2e serieuze graadmeter, om 19.30 uur (thuis) tegen Quick'20 A1.