Excelsior’31 1 en 2 winnen oefenduels met duidelijke cijfers (samenvatting Excelsior'31 - Urk is geplaatst!)

Excelsior’31 1 en 2 winnen oefenduels met duidelijke cijfers (samenvatting Excelsior'31 - Urk is geplaatst!)

Excelsior’31 1 – Urk 1 5-0 (2-0)
12. 1-0 Michels
21. 2-0 Nahrwold
24. Loosman (Urk) mist penalty
58. 3-0 Van Pijkeren (foto)
62. 4-0 Nahrwold
65. 5-0 Nahrwold

Klik hier voor de samenvatting van het duel Excelsior'31 - Urk. Met dank aan cameraman Thijs Nieuwenhuis.

Voor meer foto's van v.v. Nunspeet fotograaf Niels Boersema klik hier

Opstelling Excelsior’31 1:
Kok, Siemelink, Bartelds, Lubbers (46. David), Van Pijkeren, Rosink (70. Gerritsen Mulkes), Isa, Michels (60. Davina), Özkök (60. Smit), Nahrwold en Aman (80. Özkök)



NUNSPEET – Excelsior’31 1 en 2 hebben dinsdagavond hun oefenduels tegen respectievelijk Urk 1 en Drienerlo 1 met overtuigende cijfers gewonnen.

In Nunspeet had Excelsior’31 1 weinig moeite met 1e klasser Urk. Middels 3x Lesley Nahrwold; Nigel Michels en John van Pijkeren (beiden 1x) werd een eindstand van 5-0 op het scorebord gezet. Met name de treffer van John van Pijkeren was van ongekende schoonheid. De linkerverdediger joeg de bal van 25 meter langs de verbouwereerde Urk goalie Cornelis Koffeman.

Met dit uitstekende resultaat plaatste Excelsior’31 1 zich voor de finale van het evenement, in Nunspeet. Aanvang 15.30 uur. Tegenstander wordt DOS Kampen of (het organiserende) Nunspeet. Zij maken woensdagavond in een onderling duel uit wie de tegenstander van Excelsior’31 wordt.



Zaterdag opnieuw naar toernooi Nunspeet
Urk krijgt les van Excelsior’31
Bron: Op Urk 
Urk heeft een pittige voetballes achter de rug. Dinsdagavond was topklasser Excelsior’31 heer en meester tijdens het oefenduel in Nunspeet. Binnen twintig minuten had de ploeg uit Rijssen een 2-0 voorsprong en bouwde die na een gemiste strafschop van Jelle Loosman uiteindelijk uit naar 0-5.

Het was aan het goede optreden van doelman Cornelis Koffeman te danken dat het hierbij bleef. Zaterdag speelt Urk de ‘troostfinale’ in Nunspeet.

Jan Schulting had opnieuw gekozen voor een aanpak waarin Jelle Loosman in de punt van de aanval speelde en Danny Mazereeuw op ‘tien’ als architect moest fungeren. Opnieuw werd duidelijk dat het rendement bepaald niet hoogwaardig te noemen is.

Jelle Loosman lijkt het steeds moeilijker te krijgen als aanvalsleider omdat de leeftijd begint mee te spelen, terwijl Danny Mazereeuw met een forse vormcrisis te maken lijkt te hebben.

Urk kon mede hierdoor de bal niet in de ploeg houden. Zo snel als die naar voren ging, even hard werd de bal weer in de richting van Cornelis Koffeman gedirigeerd. Omdat de bal voorin niet vastgehouden kon worden, kreeg het middenveld het ook zwaar te verduren.

En tegen een tegenstander die zich heel goed bewapend heeft voor het spelen in de Topklasse is een ploeg als Urk eigenlijk op voorhand kansloos. Niet omdat er geen kwaliteit in de selectie zit, maar meer omdat de ervaring bij de jongere spelers ontbreekt. En dat was dinsdagavond heel goed te zien.

Tactisch kwam de ploeg van Jan Schulting er niet aan te pas. De manier waarop sommige spelers, ook de ervaren spelers, met uitzondering van Teunis Kramer, lieten te veel steken vallen om het Excelsior’31 enigszins moeilijk te kunnen maken. De ploeg uit Rijssen nam dan ook vrij snel een ruime voorsprong. Aan beide doelpunten gingen klassieke verdedigingsfouten aan vooraf.

Direct daarna werd de veel te onstuimige William de Boer binnen de zestien gevloerd. De aanloop van Jelle Loosman beloofde al niet veel goeds, de uitvoering was ook onvoldoende.

Het duurde even voordat de Rijssenaren de draad weer oppakten. Maar toen dat gebeurde, was er geen houden meer aan voor de ploeg van Schulting. In vijf minuten tijd werd Urk ruw door elkaar geschud. Plaaggeest Lesley Nahrwold vonniste drie keer in dit duel. Twee er van waren van grote schoonheid.

En Urk? De ploeg was aangeslagen en kon heel weinig uitrichten. De voetballes van Excelsior’31 was hard, maar leerzaam. Tenminste, als de spelersgroep van Urk goed heeft opgelet. Zaterdag speelt de plaatselijke eersteklasser de troostfinale tegen de verliezer van het duel Nunspeet-Dos Kampen. Ook dat duel wordt op sportpark De Wiltsangh in Nunspeet afgewerkt. Aanvang 13.00 uur.

Opstelling Urk: Cornelis Koffeman, Klaas Pasterkamp, Teunis Kramer, Kees de Boer, Evert Kramer, Jelle Wakker, (55. Jan van Slooten), Dick Hakvoort (46. Louwe Korf), Geert Hemelrijk, Danny Mazereeuw, William de Boer (60. Gerrit Tol), Jelle Loosman.


Excelsior’31 2
– Drienerlo 1 3-0
1-0 Chengachi
2-0 (Bart) Slagman
3-0 Waslander

Opstelling Excelsior’31 2:
Remie, Smids, Zwollo, (Dylan) Siemerink, (Ruud) Slagman, Oosthoek, Ten Hove, Kwintenberg (56. Jurgen Siemerink), Chengachi, Waslander en (Bart) Slagman (56. Edgar Siemerink)

RIJSSEN - Op het sportpark De Koerbelt speelde Excelsior’31 2 zijn eerste oefenwedstrijd, tegen het naar de 3e klasse (zaterdag) gepromoveerde Drienerlo. De studenten hadden grote delen van de wedstrijd bar weinig in te brengen. Het werd dan ook een regelmatige 3-0 overwinning voor het team van Erik Eshuis, de opvolger van de naar Voorwaarts Twello 1 vertrokken Roeland ten Berge.

Kalender icoon dinsdag 10 augustus 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers