RTL7 zendt duels Topklasse definitief uit (clubs leveren 72 meter boarding in, maar krijgen géén financiele vergoeding!)

RTL7 zendt duels Topklasse definitief uit (clubs leveren 72 meter boarding in, maar krijgen géén financiele vergoeding!)

Bron: VoZ
RTL 7 gaat definitief de wedstrijden in de Topklasse uitzenden. Zowel zaterdag als zondag worden tussen 18 en 19 uur samenvattingen uitgezonden.

De clubs zijn akkoord gegaan met de voorwaarden: ze moeten 72 meter van hun reclameborden afstaan en krijgen geen vergoeding.

Producent Eyeworks heeft twee miljoen nodig voor de productiekosten en heeft daarvoor al een aantal partijen aan zich gebonden. 

Uitleg van Excelsior'31 voorzitter Lamber Voortman.

Het volgende is aan de orde:

Gisteravond hebben alle Topklassers (hier en daar met een opmerking) besloten akkoord te gaan met de voorwaarden die verbonden zijn aan de uitzendingen op RTL7.
 

De uiteindelijke beslissing is zo genomen omdat alle clubs het voordeel van Nationale TV hoger achten dan hetgeen daarvoor ingeleverd moet worden. 

 

Het was een moeilijke bevalling omdat het eerder geschetste beeld op geen stukken na gehaald kan worden.

 

In grote lijnen komt het neer op het volgende:

Eyeworks en Sportexposure samen met RTL hebben een aantal sponsoren die op dit moment op € 1,3 miljoen euro aan inkomsten uitkomen. Tegen € 2,0 mio aan kosten op basis van alle dekkingen nemen deze partijen dat risico, en gaan onder voorwaarden naar de clubs toe aan de gang. 

 

Clubs krijgen vooralsnog geen vergoeding, geen LED-boards, geen rolboarding. We zullen op de lange zijde 3 x 12 meter reclameborden en op de beide lange zijden 18 meter elk aan ruimte moeten verschaffen voor de landelijke sponsoren. Deze borden worden ons op maat toegeleverd.


Daarnaast zijn er nog een heel ritje aan ‘kleine toezeggingen’ die minder belangrijk zijn. De revenuen van de Topklassers zal moeten gaan liggen in het aantrekken van landelijke sponsoren, omdat we nu elke thuiswedstrijd op RTL 7 komen.


Het model van nul TV geld zal kunnen groeien naar een verdienmodel. De Topklasse krijgt op RTL hierdoor ook veel meer aandacht van potentiële toeschouwers.

 

Wat betekent dit voor Excelsior ’31? (hetgeen bij andere clubs geheel anders kan zijn)

A. Dugouts verplaatsen naar overzijde. (dit ook i.v.m. onze bouwplannen)

B. Reclameborden lange zijde herindelen, zodat er ruimte is voor de TV-partners

C. Reclameborden korte zijden idem

 

Op grond hiervan zullen we de komende periode onze bordsponsoren benaderen, met de vraag of zij meer willen betalen om binnen het bereik van de camera te komen.

 

Het is allemaal erg kort dag, maar dat is nu eenmaal voor alle clubs het geval. 

 

Nogmaals, alle clubs hebben voor lief genomen dat we 72 meter boarding moeten inleveren t.b.v. TV-uitzendingen.


Kalender icoon woensdag 11 augustus 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers