Excelsior’31 E1 herstelt zich knap van IJsselmeervogels echec

Excelsior’31 E1 herstelt zich knap van IJsselmeervogels echec

foto: Jarnick ter Stal scoorde 3x. Klik hier voor 121 foto's. Foto's copyright www.excelsior31.nl



Woensdag 18 augustus, 18.30 uur:
Excelsior'31 E1 - Enter Vooruit E1 10-2 (4-1)
0-1 E.V.
1-1 Jarnick Ter Stal
2-1 Lars Nijeboer
3-1 Jarnick Ter Stal
4-1 Lars Nijeboer 



foto: Lars Nijeboer

rust
4-2 E.V.
5-2 Frank Gerritsen Mulkes
6-2 Sven Brinks



Foto: Sven Brinks

7-2 Lars Nijeboer
8-2 Lars Nijeboer



Foto: Frank Gerritsen Mulkes 

9-2 Frank Gerritsen Mulkes
10-2 Jarnick Ter Stal



RIJSSEN – Excelsior’31 E1 heeft woensdagavond een oefenduel tegen Enter Vooruit E1 met 10-2 gewonnen. Daarmee herpakte het zich op fraaie wijze van de royale 8-1 nederlaag van jl. zaterdag, tegen IJsselmeervogels E1.



Enter Vooruit E1 nam echter brutaalweg de leiding, bij het door Marc Nieuwenhuis geleidde oefenduel. De ‘schrik van IJsselmeervogels’ zat de spelers van Excelsior’31 E1 ogenschijnlijk nog wat in de benen.



Foto: Nevin ter Steege

Lang konden de zompdorpbewoners niet genieten van de voorsprong. Aan de hand van de vanavond weergaloze Lars Nijeboer (4x), de dynamische Jarnick ter Stal en de regisseur op het middenveld Frank Gerritsen Mulkes werd Enter Vooruit E1 relatief eenvoudig aan de kant gezet.



Bij het laatste fluitsignaal van de volledig in het kanariegeel geklede arbiter Marc Nieuwenhuis stond dan ook een allesbehalve geflatteerde 10-2 op het scorebord.



Verslag door E1-coach Emiel Pluimers 
Woensdag stond de oefenpartij tegen Enter Vooruit E1 op het spel. Na afgelopen zaterdag, waarin wij dik hadden verloren, hoopte ik op een wedstrijd waarbij de jongens de kans kregen om zich te herstellen. En dit deden ze dan ook.

Bij de trainingen zijn we vooral bezig geweest met verdedigen. Wat moet je doen als de tegenstander de bal heeft? Dit deden de jongens dan ook erg goed! Wanneer de bal aan de ene kant was, knepen de jongens goed naar de bal kant en vice versa.

Ook kropen de aanvallers eerst iets achteruit, zodat het veld goed klein werd. Hierdoor konden we snel de bal veroveren. Vooral als de aanvallers een klein beetje druk gingen zetten, zag je dat Excelsior snel de bal kon veroveren. 

Aanvallend gezien, begon de wedstrijd redelijk slordig. We hadden veel de bal, maar er te zacht en onzuiver rond gespeeld, waardoor er veel balverlies werd geleden op momenten dat we konden scoren. Gaandeweg de wedstrijd werd dit iets beter, waardoor we uiteindelijk in de eerste helft toch 4 x konden scoren.

Helaas kregen we er ook 1 tegen. De 2e helft was aanvallend een stuk beter, we speelden elkaar beter in en er werden goede combinaties gemaakt. Dit resulteerde dan ook in 6 doelpunten. Ondertussen kregen wij er ook nog 1 tegen, waardoor de eindstand op 10-2 kwam te staan. 

Zaterdag spelen we de eerste bekerwedstrijd, thuis tegen ABS E1. Na afgelopen keren bezig te zijn met het verdedigen, gaan we zaterdag wat meer bezig met aanvallen.  

Hopelijk hebben we dan nog meer publiek dan gisteravond! Kom dus allemaal kijken om 10.00 uur! 

 

Kalender icoon woensdag 18 augustus 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers