Excelsior'31 E1 wint bekerduel van ABS (Bathmen) E1 (2-1)

Excelsior'31 E1 - ABS (Bathmen) E1 2-1

Zaterdag was de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, voor E1. Een bekerduel, nog wel. Tegenstander was ABS E1 uit Bathmen, dat eveneens in de hoofdklasse uitkomt. Een goede graadmeter dus!

E1 begon erg goed aan de wedstrijd. Je zag dat Excelsior’31 de bal snel kon veroveren en goed kon rondspelen, om uiteindelijk aardig wat kansen creëren. Via snel en goed samenspel ontstonden een aantal mooie aanvallen.

Helaas werden de aanvallen af en toe te ver doorgevoerd, waardoor de verdediging van ABS  kon uitverdedigen. Lukte het ons dan toch een keer om in scoringspositie te komen, dan stond de keeper keer op keer in de weg. Gelukkig scoorden we voor rust de 1-0, door Lars.

De tweede helft hadden we de intentie door te gaan waar we mee bezig waren. Dat lukte vrij redelijk, al kwam ABS de tweede helft er wat meer uit en kon je zien dat ook zij goed konden voetballen.

Toch was het weer Lars die de 2-0 maakte. E1 controleerde de wedstrijd, maar scoorde niet. Uiteindelijk scoorde ABS. Uit een scrimmage voor de goal bleek de bal over de lijn...

E1 was niet uit het veld geslagen en bleef rustig voetballen. Helaas scoorden we niet de 3-1, maar gaven ook nauwelijks iets weg.

De eindstand werd dan ook 2-1. Een goede wedstrijd van E1. Deze lijn vasthouden naar woensdag, waar de wedstrijd tegen Enter E1 op het programma staat. We spelen om half 7, in Enter. Zij wonnen zaterdag met 4-2 van Holten E1, onze andere tegenstander in de beker.