Excelsior'31 verslaat JVC Cuijk met 3-2 (en ontvangt op dinsdag 21 september BVO ADO Den Haag!)

Opstelling Excelsior’31:
Remie, Gerritsen Mulkes, Bartelds, Lubbers, David, Rosink, Isa, Davina, Nahrwold, Leferink (75. Aman) en Özkök (55. Michels)

Excelsior’31 leidde met de rust met 0-2. De tussenstand doet vermoeden dat de Rijssenaren een gemakkelijke avond hadden. Dat was geenszins het geval, volgens onze correspondent.

JVC Cuijk deed volgens hem voetballend absoluut niet onder voor Excelsior’31, maar de Rijssenaren waren ‘wat’ nauwkeuriger in de afwerking.

Na rust een vergelijkbaar wedstrijdbeeld. JVC Cuijk - dat voetballend gelijkwaardig was aan de bezoekers - begon van meet af aan met een heuse belegering van het Excelsior'31 doel. De Rijssenaren sloegen in de 65e minuut echter genadeloos toe, op de counter, middels (opnieuw) Nahrwold, 0-3.

Een kleine tien minuten voor tijd scoorde JVC Cuijk de (absoluut verdiende) 'anschluss-treffer', 1-3. Amper 3 minuten later was het al weer raak, voor JVC Cuijk, 2-3.

Het was bepaald billenknijpen in de slotfase, voor de Rijssenaren. Na ruim 90 minuten volgde het laatste fluitsignaal van de arbiter en was één ding zeker: Excelsior'31 ontvangt op dinsdag september (aanvang 20.00 uur) BVO ADO Den Haag.

Excelsior'31 coach Dennis Demmers: 'JVC Cuijk was een prima tegenstander, vanavond. Men had over het algemeen wat meer balbezit en was met name over de flanken razendgevaarlijk. We hebben echter met name de eerste helft verdedigend nauwelijks iets weggeven en de fouten van JVC Cuijk vervolgens uitstekend afgestraft.'

'Na de rust zijn we met beide benen weer op aarde gezet. Met name na de 1-3 stapelden we fout op fout. Helemaal toen luttele minuten later ook nog eens de 2-3 viel. Desalniettemin had in die fase Nigel Michels de 2-4 op het hoofd, hij kopte de bal echter recht in de handen van de JVC Cuijk doelman.'

'We hebben vanavond als team geknokt voor een goed resultaat. Een aantal was na de prima wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys wat gaan 'zweven'. Ons is vanavond duidelijk gemaakt dat we iedere wedstrijd goed bij de les moeten zijn, anders loop je zo maar tegen een nederlaag aan. Dat kon vanavond ook zo maar gebeuren, hier in Cuijk. Nogmaals, onze tegenstander was bepaald geen misselijke ploeg! Gelukkig zijn we een ronde verder in de KNVB beker en kunnen we een mooi duel tegen ADO Den Haag tegemoet zien...'