Excelsior’31 geeft niets weg (maar scoort al evenmin) - (samenvatting Omroep Flevoland geplaatst!)

Excelsior’31 geeft niets weg (maar scoort al evenmin) - (samenvatting Omroep Flevoland geplaatst!)

Flevo Boys - Excelsior'31 0-0 (0-0)

Klik hier voor de samenvatting van Omroep Flevoland

Klik hier voor reacties van Niek Davina & coach Dennis Demmers, op RTV Oost

Klik hier voor een overzicht van de wedstrijden in de Topklasse, op Voetbal op Zaterdag 

Klik hier voor een verslag in dagblad De Stentor; over de kunstgrasmat van Flevo Boys schrijft De Stentor dit

Klik hier voor een verslag in dagblad TC Tubantia

Klik hier voor een verslag op de Flevo Boys site

Opstelling Excelsior’31:
Kok, Siemelink, Lubbers, Bartelds, David,.Davina (80. Michels), Isa, Rosink, Özkök, Aman (46. Leferink)  en Nahrwold


EMMELOORD – Excelsior’31 heeft vanmiddag twee dure punten laten liggen, bij Flevo Boys. Het duel dat op een bijveld kunstgrasmat (…) werd gespeeld, omdat de fonkelnieuwe kunstgrasmat op het hoofdveld vrijdagavond (opnieuw) afgekeurd werd. Dit terwijl het juist vandaag met veel bombarie officieel in gebruik zou worden genomen.

Excelsior’31 dicteerde grote delen van de wedstrijd, waar de Flevo Boys een wat afwachtend houding aannamen, om eerst vlak voor rust een aantal speldenprikken uit te delen.

Na rust een weinig veranderd spelbeeld: Excelsior’31 dat wat nadrukkelijker op zoek was naar een doelpunt en de thuisploeg dat loerde op een foutje, aan Excelsior’31 zijde.

Los van het feit dat verzorgd voetbal, waar Excelsior’31 normaliter patent op heeft, onmogelijk was op de stroeve kunstgrasmat van het bijveld, mag de conclusie zijn dat Excelsior’31 vanmiddag twee punten heeft laten liggen. Dan moet het dinsdag maar gebeuren, thuis tegen HHC Hardenberg. Aanvang 20.00 uur.

Reactie van Excelsior’31 coach Dennis Demmers…
'Ik ben absoluut tevreden over het vertoonde spel, laat dat duidelijk zijn. Dat we hier vandaag moeten spelen op een bijveld mag je Flevo Boys niet verwijten, maar de KNVB. Dit waren absoluut Topklasse onwaardige omstandigheden, te meer als je je realiseert dat de afmetingen van dit bijveld behoorlijk afwijken van hetgeen je wekelijks gewend bent.'

'Voor rust hadden we het duel al kunnen beslissen, met Niek Davina die alleen voor de keeper opdook. Na rust was het wedstrijdbeeld gelijk. Flevo Boys speelde wat angstig en loerde op een counter. We hadden absoluut een penalty moeten krijgen, wat overigens geen verwijt aan de scheidsrechter is. Hij stond met de rug naar die situatie en kon het daarom niet waarnemen. Ik ben benieuwd of we dat soort beelden vanavond in de samenvatting op de regionale zender terug zullen kunnen zien...'

'Nogmaals, we kunnen tevreden zijn over het vertoonde spel. We hebben mooie dingen laten zien. Vorig week was ik gelukkig met één punt, tegen een mogelijke titelkandidaat. Vandaag hebben we twee punten verloren, zo simpel is het. Dinsdag staat er al weer wedstrijd op stapel. Een mooie kans om aan klantenbinding te doen!' 

Het s-woord is even taboe in Emmeloord
Bron: klik hier  
door Anton van Gerner 
EMMELOORD - Spelers die via de verzorgingsruimte naar het veld moeten, dranghekken als provisorische afrastering, een bouwsteiger als platform voor de regionale televisie. Geen tribune, geen scorebord. Van de eerste thuiswedstrijd in de topklasse had Flevo Boys zich een iets andere voorstelling gemaakt.

Alleen de uitslag (0-0) tegen Excelsior'31 stemt in Emmeloord tot tevredenheid. Flevo Boys is van de nul af en meer dan een puntje zit er ook niet in. Dat goede nieuws kan niet verhinderen dat de gesprekken wederom hoofdzakelijk over het afgekeurde hoofdveld gaan. De nieuwe kunstgrasmat kwam vrijdagavond ook bij de tweede keuring niet door de 'stuiterproef', het s-woord dat voorzitter Gerard Gerbranda inmiddels grijze haren bezorgt. Dispensatie kreeg Flevo Boys niet, er moest derhalve worden uitgeweken naar het tweede kunstgrasveld.

Daarop wil de bal wel stuiteren, veel meer zelfs dan de voetballers zouden willen. Speel de bal iets te diep en je haalt 'm nooit meer in, dat werk. ‘Het hoofdveld is beter’, stelt doelman Hessel Altenburg onomwonden. ‘Maar ja, ik maak de regels niet.’

Met dat dilemma worstelt iedereen. Er valt op het hoofdveld prima te voetballen, maar de strenge FIFA-normen voor deze nieuwe mat zijn vooralsnog spelbreker. En hoe valt uit te leggen dat Flevo Boys 3 - VHK 2 wel op het 'centre court' mag worden gespeeld, maar Flevo Boys 1 - Excelsior 1 niet?

Deze week zal koortsachtig worden gewerkt aan een oplossing. De rubberen korrels moeten verder 'indalen', zo is het verhaal. Voorzitter Gerbranda gaat het niet meer uitleggen, hij vindt dat de gemeente - eigenaar van het veld - het maar moet uitzoeken met de leverancier. Wethouder van sportzaken Paul Vermeulen heeft deze hete kroket ook liever niet op z'n bord, maar zal er toch in moeten bijten.

‘Het veld heeft bespeling nodig. Dat kost tijd en die tijd hebben we niet gekregen door de achteraf gezien krappe planning en door het natte weer. Dat is overmacht’, zegt Vermeulen. ‘We balen er erg van. Binnenkort (21 september, red.) komt Vitesse, het moet gewoon goed komen.’

Misschien dat Flevo Boys dan ook beter in z'n vel steekt dan momenteel. ‘We zitten op zestig, zeventig procent van wat we kunnen’, denkt trainer Willem Brouwer. Spelmaker Arjen Postma bleef zaterdag ziek in bed, meteen zat Brouwer in de zorgen.

Age-Hains Boersma ('nog maar vijf keer getraind') en Frank van der Plaats (net terug van een blessure) kunnen een hele wedstrijd nog niet aan, Yassine Assa houdt zich aan de ramadanvoorschriften en is ook even niet anderhalf uur belastbaar op topklasseniveau.

‘We hebben keihard geknokt, Excelsior is een heel goede ploeg. Ik ben blij met het punt, al was het qua kansen redelijk in evenwicht’, aldus Brouwer, verwijzend naar ondermeer enkele gevaarlijke corners.

Brouwer mag in het bijzonder keeper Altenburg bedanken. Die houdt met katachtige reflexen Lesley Nahrwold en Niek Davina van scoren af. ‘Het is een cliché, maar daar sta je voor’, zegt Altenburg zelf. ‘Eigenlijk is het niet goed als ik zulke reddingen moet doen, maar Excelsior was gewoon wat beter. We kwamen vandaag niet veel verder dan tegenhouden.’

 

Kalender icoon zaterdag 28 augustus 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers