Zwaar bevochten overwinning Excelsior'31 op ARC (samenvating geplaatst!)

* De uitgebreide samenvatting van cameraman
Thijs Nieuwenhuis (lengte: 7 minuut 38, in HD!). Let op: standaard staat de instelling van deze samenvatting op 720 dpi. Zet ém ff handmatig op 1080 dpi voor de hoogste HD kwaliteit!.

* Klik hier voor de samenvatting, gemaakt door ARC TV (duur: 20 minuut 28 sec.!).

Klik
hier voor reacties van Niek Davina en Dennis Demmers én de samenvatting op RTV Oost

ARC staat opnieuw met lege handen
Bron: Nederlands Dagblad
door Eelco Brinkman
RIJSSEN - Excelsior'31 heeft een zwaarbevochten 2-1 zege behaald op hekkensluiter ARC. De thuisploeg was de gelukkige winnaar in een matig duel, waarbij ARC verzuimde één punt mee te nemen.

Sjors Brugge (uiterst links, undercover op sportpark De Koerbelt, met zonnebril en baard van 9 dagen) volgt de verrichtingen van Lesley Nahrwold van dichtbij...

Excelsior'31 presteert tot dusver naar behoren in de topklasse. De Twentse ploeg behaalt de resultaten vooral thuis en door de winst op ARC hebben de rood-witten aansluiting gekregen met de subtop. De Alphenaren plaatsten zich zeer verrassend als laatste club voor de topklasse. De ploeg van Edwin Vuurens won het beslissingsduel om promotie tegen Be Quick na een zinderende strafschoppenserie.

ARC wacht een zwaar seizoen, waarbij handhaving centraal staat. Die opgave is al lastig genoeg met de versterkte degradatieregeling. Na een veelbelovende start met een verdienstelijk gelijkspel tegen Barendrecht werden alle volgende duels teleurstellend verloren. In de eliteklasse gelden duidelijk andere wetten. Vorige week scoorde de nieuwe spits Sander van Gool de eerste treffer voor ARC.

Passing onzuiver
In Rijssen bleek dat er voor beide ploegen nog veel te verbeteren valt. Bij Excelsior'31 was de passing onzuiver en was de thuisploeg voornamelijk dreigend uit spelhervattingen. Spits Niki Leferink kreeg geen bruikbare voorzetten. ARC speelde veelal de lange bal via routinier Stefan Schaafsma op de diepe spits Van Gool en kon in aanvallend opzicht weinig via de vleugels creëren.

Bovendien speelde het Rijssense centrale verdedigingsduo, John Lubbers en Maurice Bartelds, een puike partij. Na een klein kwartier kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Nadat een schot van Coen Zwollo door doelman Aaron Balk tot corner was verwerkt, werd uit die verkregen hoekschop een afvallende bal attent ingeschoten door Lubbers.

In de gezapige eerste helft waren de hoogtepunten schaars. Een vrije trap van Michiel van Zundert werd door de Alphense goalie ternauwernood gered. ARC kreeg voor rust nog wel een ideale scoringskans. Linksback Levinho Wijdenbosch gaf een slimme steekpass op Marcel Vondeling, die vervolgens met buitenkant rechts de paal schampte.

Aantrekkelijker
In de tweede helft was het spel aantrekkelijker. ARC toonde meer lef in de opbouw en bracht met enkele invallers nieuw elan. Al vroeg kwamen de gasten op gelijke hoogte. Een pass vanaf het middenveld van Schaafsma werd door de vrijstaande oud-prof Milan Berck Beelenkamp knap afgerond.

Op het moment dat ARC dacht dat er meer te halen was, sloeg Excelsior'31 halverwege de tweede helft opnieuw toe. Middenvelder Niek Davina schoot een doorgekopte bal van Leferink van dichtbij met een strak schot tegen de touwen. Kort daarop was ARC nog dichtbij de gelijkmaker door een geweldig schot van invaller Mitchell Beijersbergen. De bal spatte echter hard uiteen tegen de onderkant van de lat. Excelsior'31 bleef overeind, ook omdat een slotoffensief met scoringskansen voor ARC uitbleef.

Moeizame zege Excelsior'31

Bron: klik hier
RIJSSEN - De voetballers van Excelsior'31 hebben zaterdagmiddag hun tweede zege van dit seizoen in de topklasse geboekt. ARC werd in Rijssen met 2-1 verslagen. De overwinning tegen de hekkensluiter kwam moeizaam tot stand. Excelsior'31 legde een matige pot voetbal op de mat. 'Zeg maar gerust een zeer slechte wedstrijd van onze kant', aldus verdediger Maurice Bartelds.

De thuisploeg, zonder Kevin Aman (geblesseerd) en Dennis Rosink (ziek) maar met de teruggekeerde spits Niki Leferink in de basis, kwam zonder te overtuigen na een kwartier op voorsprong. Verdediger John Lubbers schoot van dicht bij raak uit een corner, 1-0.

ARC kwam kort na rust op gelijke hoogte; Milan Berck Beelenkamp strafte dom balverlies op het middenveld bij Excelsior'31 genadeloos af. Gelukkig voor de thuisploeg bleef die tegentreffer zonder gevolgen.

Niek Davina zorgde in de 66e minuut, na doorkoppen van Leferink, met een strak schot voor de bevrijdende 2-1.

Door de zege is Excelsior'31 geklommen naar de zevende plek op de ranglijst, met acht punten uit vijf wedstrijden.

Excelsior'31 krijgt wat het verdient en pakt drie punten tegen ARC
RIJSSEN - Excelsior’31 heeft zaterdagmiddag een verdiende en relatief gemakkelijke 2-1 overwinning geboekt op ARC. De Rijssense Topklasser was de hele wedstrijd beter tegen de matige ploeg uit Alphen aan den Rijn, maar maakte het zichzelf lange tijd onnodig moeilijk.

Het klassenverschil was aanmerkelijk op sportpark de Koerbelt. Excelsior was veruit de betere ploeg, maar zette dit niet om in cijfers. Al na een klein kwartier kwamen de Rijssenaren op voorsprong via John Lubbers, die uit een rebound doelman Balk kansloos liet. Daarna verzuimde Excelsior de wedstrijd echter vroegtijdig in het slot te gooien.

De ploeg kreeg voldoende kansen, maar het gebrek lag in efficiëntie. Tien minuten voor het rustsignaal kwam Excelsior zelfs nog met de schrik vrij, toen Marcel Vondeling oog in oog met Arjan Kok kwam. De inzet die volgde vond de paal als eindbestemming.

Al vroeg in de tweede helft viel de gelijkmaker wél. Routinier Milan Berck Beelenkamp benutte een dieptepass, na een slechte veldbezetting van het Rijssense middenveld, optimaal (1-1). Waar ARC achteruit liep en vredig oogde met een gelijkspel, ging Excelsior op jacht naar de winnende treffer, die het gezien het spelbeeld ook verdiende.

Lesley Nahrwold was dichtbij, hij krulde de bal maar net naast. En een schot van Bunyamin Özkök eindigde in de handen van de doelman. Uiteindelijk kwam de 2-1 op naam van Niek Davina. Een ingooi werd verlengd, waarna de middenvelder hard en zuiver binnen schoot.

ARC had daarna wederom op gelijke hoogte kunnen komen nadat Lubbers verzaakte in duel met Mitchel Beijersbergen, maar dat het schot via de onderkant van de lat terug in het veld verdween, was gezien de krachtsverhoudingen terecht.