Timide Excelsior'31 toont onnodig veel respect voor evenmin overtuigend Spakenburg (samenvatting geplaatst!)

* Klik hier voor de 7.35 minuut lange samenvatting (in HD - zet de beeldinstelling simpelweg even op 1080 pct), van cameraman Thijs Nieuwenhuis.

Excelsior'31:
Arjan Kok, Kevin Siemelink, Maurice Bartelds, John Lubbers, Andreas David, Amanuel Isa (46. Kevin Aman), Niek Davina, Dennis Rosink, Coen Zwollo (77. Michel van Zundert), Lesley Nahrwold en Bunyamin Özkök (67. Karim Chengachi)

Spakenburg:
Sven Taberima, Lion Axwijk, Richard Rademaker, Robert Verschraagen, Salim Amerzgiou, Harry Zwarthoed, Ivo Rottiné, Sargon Gouriye (82. Jeffrey van den Berg), Thijs Houwing, Hans Van de Haar (71. Maarten Woudenberg), Ruben Wilson (80. Danny van de Meiracker).

Scheids: dhr. H.van Beek (Zeewolde)
Gele kaart: Lesley Nahrwold (Excelsior'31) en Thijs Houwing (Spakenburg)

Excelsior'31 toonde vanmiddag onnodig veel respect voor de nieuwe koploper van de Topklasse. Spakenburg had het meeste van de tijd dan wel het initiatief en de thuisploeg liet zich voor rust  (al dan niet bewust) wat inzakken, tot het eigen doelgebied.

De eerste treffer van Spakenburg kwam min of meer uit de lucht vallen. Twee Excelsioren (Lubbers en Isa) botsten, randje 16, wat ongelukkig op elkaar en het was Vassenaar Thijs Houwing die vervolgens Spakenburg goalgetter Ruben Wilson vrij voor Excelsior'31 doelman Kok kon zetten, 0-1.

Eerst in de verlenging van de 1e helft gooide Excelsior'31 de schroom wat van zich af. Zo moest een inzet van Coen Zwollo van de lijn gehaald worden. De vanmiddag bijzonder onzekere Spakenburg doelman Sven Taberima was al geslagen. Dáár kwamen de 'blauwen' met de schrik vrij.

Excelsior'31 coach Dennis Demmers bracht gelijk na rust Kevin Aman voor de teleurstellende Amanuel Isa. Binnen vijf minuten besliste Spakenburg het duel. In de 57e minuut rondde Sargon Gouriye doeltreffend af en werd daarbij geen strobreed in de weg gelegd. Drie minuten later was het al weer raak. Dit keer was het Ruben Wilson die het net vond, 0-3.

Vreemd genoeg was ook de slotfase van de 2e helft weer voor de thuisploeg. Spakenburg coach André Paus rekende zich wat te vroeg rijk en haalde in de laatste 10 minuten van het duel aanvallers Ruben Wilson en Sargon Gourye van het veld. Excelsior'31 rook bloed en ging op zoek naar eerherstel.

In de 84e minuut was het voorstopper John Lubbers die de eretreffer aan liet tekenen, 1-3. Met zijn al weer 3e treffer is Lubbers inmiddels topscorer van Excelsior'31. Dat zegt veel over het gebrek aan stootkracht, bij de aanvalslinie van de rood/witten.

Als juist voor het laatste fluitsignaal van arbiter H. van Beek Karim Chengachi de 3-2 scoort zet hij daarmee een eindstand op het scorebord die de verhoudingen in het veld weinig recht deed.

Het zal de nieuwe koploper Spakenburg worst zijn. Drie punten er bij. Schluss. De bus in.

Excelsior'31 niet opgewassen tegen Spakenburg
Bron: klik hier
RIJSSEN - De voetballers van Excelsior'31 hebben zaterdagmiddag niet voor een stunt kunnen zorgen in de topklasse. Titelkandidaat Spakenburg was in Rijssen met 3-2 te sterk en is door de zege (en het verlies van Katwijk) de nieuwe lijstaanvoerder.

De nederlaag was verdiend. Excelsior'31, zonder de geblesseerde spits Niki Leferink, kwam met name in aanvallend opzicht te kort. De Rijssenaren kregen voor de pauze een mogelijkheid. Kort voor rust werd een bekeken boogbal van Coen Zwollo van de lijn gekopt.

Op dat moment leidde Spakenburg met 1-0. Ruben Wilson zette de bezoekers, die zeker geen overtuigende indruk achterlieten, na een half uur spelen op voorsprong. Hij rondde af na een aanval die was begonnen met balverlies van Amanuel Isa op het middenveld.

Na de pauze wilde Excelsior'31 aanvallender gaan spelen. Trainer Dennis Demmers bracht Kevin Aman als vervanger voor Isa.

Maar binnen een kwartier scoorde Spakenburg via voormalig Quick'20-speler Sargon Gouriye de 0-2. Een paar minuten daarna leek de wedstrijd beslist. Ruben Wilson kon geheel vrijstaand een voorzet van de linkerkant binnenkoppen en Spakenburg daarmee op een 3-0 voorsprong zetten.

Desondanks kreeg de formatie van de Twentse trainer André Paus, met behalve Gouriye ook Tukker Thijs Houwing in de basis, het in de slotfase nog lastig. Eerst profiteerde John Lubbers na een blunder van Spakenburg-doelman Taberina (1-3), waarna Karim Chengachi in blessuretijd de tweede treffer voor Excelsior'31 maakte.

Verder kwam de thuisploeg echter niet, waardoor Excelsior'31 de tweede nederlaag op rij leed en is gezakt naar de elfde plek op de ranglijst.