Excelsior'31 is het scoren nog niet verleerd (samenvatting geplaatst!)

Klik hier voor de uitgebreide (12.19 minuut lange) samenvatting van cameraman Thijs Nieuwenhuis (in HD kwaliteit - zet daarvoor de pct instelling van You Tube op 1080!)

90+ 4-1 Niki Leferink

Pupil van de week Linde ter Steege gaf het goede voorbeeld, haalde 'verwoestend' uit en trof het net...

Scheids: Dhr. C.B. van Duijn
Toeschouwers: 1400

Gele kaart: Coen Zwollo en Niek Davina (Excelsior’31); Anne van de Kolk en Jasper Bremmer (SC Genemuiden)

Opstelling Excelsior’31:
Arjan Kok, Andreas David, John Lubbers, Coen Zwollo (57. Niki Leferink), Michel Gerritsen Mulkes, Dennis Rosink, Amanuel Isa (81. Kevin Aman), Niek Davina, Bunyamin Özkök (84. Nigel Michels), Karim Chengachi en Lesley Nahrwold

Opstelling SC Genemuiden:
Albert Flier, Arjen Netjes, Berry Halfwerk (75. Herman van Dijk), Freek van de Berg (63. Jasper Bremmer), Erik Rotman, Robert Boes, Anne van der Kolk, Patrick Lip, Jacco Riemens, Martijn Jansen en Siebren Visscher (46. Florencio Cornelia)

Excelsior'31 is het scoren nog niet verleerd (en zet SC Genemuiden met 4-1 op zij)
RIJSSEN - Excelsior’31 heeft eindelijk weer eens de smaak van een overwinning mogen proeven. Het verrassend hoog geklasseerde SC Genemuiden werd met 4-1 aan de kant gezet.

Excelsior’31 startte gretig en gedreven aan het duel en zette de bezoekers van meet af aan het mes op de keel. Een met venijn gedrapeerde vuurpijl van Lesley Nahrwold, die op de vuisten van SCG goalie Albert Flier uiteen spatte, was een eerste waarschuwing aan de bezoekers.

Excelsior’31 meende vanmiddag ‘serious business’. Een voorsprong kon dan ook niet uitblijven. Het was Karim Chengachi die de score opende, om zich vervolgens uitgebreid te laten fêteren, door het dolgelukkige publiek, achter het doel van Flier, 1-0.

Als luttele minuten later Lesley Nahrwold SCG doelman Flier opnieuw kansloot laat, met een bekeken lob, ontploft De Koerbelt van pure euforie, 2-0.

SC Genemuiden gaf zich echter bepaald nog niet gewonnen. Een moment van onoplettendheid bij de thuisploeg en Berry Halfwerk scoorde de ‘anschlusstreffer’, 2-1.

SC Genemuiden aanvaller Martijn Jansen had even later zijn ploeg op gelijke hoogte moéten brengen, met Excelsior’31. Met geen enkele Excelsior’31 verdediger in de buurt (!!) en oog in oog met doelman Kok, lepelde Jansen de bal naast. Tot ontzetting van alles wat SC Genemuiden een warm hart toedraagt.

Na rust werd een stormloop van SC Genemuiden verwacht, gevoed door het inbrengen goalgetter Florencio Cornelia, ten koste van Siebren Visscher. Cornelia kwam echter zelden of nooit ‘los’ van zijn schaduw John Lubbers.

In het laatste kwartier werd het duel definitief beslist. Karim Chengachi scoorde zijn 2e van de middag en vlak voor tijd strafte de ingevallen Niki Leferink een zeperd van SC Genemuiden doelman Albert Flier af, met de allesbeslissende 4-1.

Overtuigende zege voor Excelsior’31
Bron: klik hier
RIJSSEN - Excelsior’31 heeft Zaterdagmiddag een overtuigende 4-1 overwinning geboekt op Sportclub Genemuiden. Karim Chengachi opende halverwege de eerste helft de score, waarna Lesley Nahrwold de marge op twee zetten.

Op slag van rust maakte Berry Halfwerk de tegentreffer, maar in de tweede helft raakte Excelsior niet in paniek en scoorde Chengachi drie minuten voor tijd de bevrijdende 3-1. Het slotakkoord was voor invaller Niki Leferink, die profiteerde van een blunder van Genemuiden-doelman Albert Flier.

Op sportpark de Koerbelt gingen de Rijssenaren fel van start, maar verdween de dreiging naarmate de eerste helft vorderde. Juist op het moment dat Genemuiden beter in de wedstrijd leek te komen, sloeg Excelsior toe.

Uit een counter liep Chengachi na een dieptepass tussen twee verdedigers door en scoorde zo de 1-0.

Amper twee minuten later was het alweer raak. Nahrwold scoorde zijn eerste competitietreffer op fraaie wijze. Met een boogballetje uit een voorzet liet de aanvaller de doelman kansloos (2-0). Op slag van rust viel de aansluitingstreffer alsnog. Berry Halwerk volleerde hard de 2-1 op het scorebord.

Excelsior kwam, ondanks de tegentreffer op een vervelend moment, zonder paniek uit de kleedkamer. En daar plukte de ploeg in de loop van de tweede helft de vruchten van. Genemuiden zette wel aan, maar de Rijssenare controleerden en gaven geen grote kansen weg. Het duel werd uiteindelijk beslist in de slotfase.

Nadat Chengachi door een hard schot in de kruising de 3-1 scoorde, pakte ook Leferink zijn doelpuntje mee. Doelman Flier blunderde, waarna de spits de eindstand eenvoudig op 4-1 zette.