Klik hier voor de samenvatting van het duel in Harkema - en hier voor de persconferentie na afloop - gefilmd en gemonteerd door cameraman Thijs Nieuwenhuis. Klik hier voor een kort verslag op Boppeslach (RTV Friesland)

1-2 Chengachi
2-2 Barto

Opstelling Excelsior’31:
Kok, Siemelink (David), Lubbers, Bartelds, Gerritsen Mulkes, Rosink, Isa, Davina, Özkök (Nahrwold), Leferink (Aman), Chengachi

Excelsior’31 heeft vanmiddag de mogelijkheid laten liggen om de volle drie punten uit Harkema mee naar huis te nemen. De Rijssenaren begonnen uitstekend aan het duel en kregen een aantal dotten van kansen, om de score te openen. Deze werden echter niet verzilverd.

Na rust kroop de thuisploeg wat nadrukkelijker uit de schulp en kwam daardoor beter in de wedstrijd. Toch was het Excelsior’31 dat de score opende (middels Niek Davina), 0-1. Een voorsprong die maar korte tijd stand hield. Van der Meulen trok de score weer gelijk, 1-1.

Als Karim Chengachi in de slotfase de bezoekers opnieuw op voorsprong brengt rekent het meegereisde publiek zich al rijk. Luttele minuten later werd Excelsior’31 goalie Arjan Kok bij een hoekschop min of meer onder de voet gelopen, waarna de vrij staande goaltjesdief Martijn Barto de bal fraai inkopte. Een eindstand waar beide ploegen desondanks content mee zouden moeten kunnen zijn.