Zaalvoetballers Excelsior’31 springen van Hac op de tak

Vrijdagavond 5 november hebben de futsallers van Excelsior de competitiewedstrijd tegen koploper Club Hac 2 met 5-3 verloren. Na een spannende wedstrijd waarin het jeugdige Excelsior veerkracht toonde en terugkwam van een 3-1 achterstand moest het uiteindelijk het hoofd buigen voor een goede tegenstander.

Door het ontbreken van vier basiskrachten speelde Excelsior deze wedstrijd met drie jonge invallers: Tom Kamphuis, Wim Brinks en Michael Mirca zijn allen onder de 20 jaar. Het was dat speler/trainer Murat Yerlikaya zelf de kicks nog had aangetrokken, waardoor de gemiddelde leeftijd weer iets omhoog ging.

Door al deze wisselingen begon Excelsior moeizaam aan de wedstrijd. Combinaties liepen niet en er werd balverlies geleden op plekken waar het absoluut niet mag. Na een 2-0 achterstand was het Tom Kamphuis die de aansluitingstreffer maakte. Voor rust kreeg Michael Mirca bij zijn debuut direct zijn eerste gele kaart, waardoor Excelsior twee minuten met een man minder moest spelen.

Dit overleefde Excelsior echter goed en Agassi schoot uit een counter zelfs op de paal. Nadat Club Hac de 3-1 had gescoord leek de wedstrijd gespeeld. Het was aan de geweldig keepende Willard Baan te danken dat Excelsior niet meer tegentreffers kreeg. Murat Yerlikaya nam zijn team echter bij de hand en liet zien in zijn geboortestreek niet te willen verliezen. Hij scoorde de 3-2 en Wim Brinks maakte even later op prachtige wijze de gelijkmaker.

Met nog vijf minuten te spelen hing er een verrassing in de lucht. Terwijl Excelsior met het hele team in voorwaartse richting liep, werd Michael Mirca aangetikt. De scheidsrechter legde het uit als een schwalbe en na een snel schakelmoment van de thuisploeg was het 4-3. Een zeer cruciale beslissing, waardoor Excelsior vol op de aanval moest gaan spelen.

In de slotseconde kreeg Excelsior ook nog de 5-3 om de oren, zodat de druiven zuur waren. Het vertoonde spel en de getoonde veerkracht bieden echter voldoende aanknopingspunten voor het vervolg van de competitie.

Komende donderdag speelt Excelsior thuis in de Reggehal om 20 uur tegen Jong Eagles uit Oldenzaal. Hierbij kan Excelsior de steun van het thuispubliek goed gebruiken.

5-3 Club Hac

Selectie Excelsior: Willard Baan (keeper), Gerald Keizer, Tom Kamphuis, Agassi Daneljan, Michael Mirca, Wim Brinks.
Coach: Murat Yerlikaya