Zaalvoetballers Excelsior’31 spelen gelijk tegen Jong Eagles

Donderdagavond hebben de futsallers van Excelsior met 2-2 gelijkgespeeld tegen de Jong Eagles uit Oldenzaal. In de eigen Reggehal had de thuisploeg tot dusver twee maal gewonnen en kwam het ook goed uit de startblokken met een 2-0 voorsprong. Excelsior vergat echter gaandeweg de wedstrijd de genadeklap uit te delen en mocht uiteindelijk nog blij zijn met een gelijkspel.

Excelsior begon voortvarend aan de wedstrijd en het was John Lubbers die middels een directe vrije trap de 1-0 aantekende. Zonder tot groots zaalvoetbal te komen was de eerste helft voor de thuisploeg.

Via nieuwe aanwinst Michael Mirca werd het 2-0 na een mooie steekpass van Gerald Keizer. Op slag van rust moest Excelsior echter de belangrijke aansluitingstreffer toestaan door concentratiegebrek in de laatste linie.

Na de rust was het devies consolideren en de wedstrijd uitcounteren. Excelsior kwam echter onder druk te staan en had moeite om de bal vast te houden voorin. Toch hadden Sander Kwinteberg, Agassi Daneljan en aanvoerder Alidus ter Harmsel grote mogelijkheden om de genadeklap uit te delen, maar slaagden hier niet in.

Geheel volgens de traditionele voetbalwetten valt de goal dan wel aan de andere kant. Keeper Willard Baan had al enkele schier onmogelijke reddingen gedaan, maar was kansloos op de gelijkmaker van de gasten uit Oldenzaal. In de laatste minuut vloerde keeper Baan een tegenstander in de eigen zestien.

Het publiek hield zijn adem en er werd gevreesd voor een strafschop. De scheidsrechter floot echter direct af en Excelsior kwam goed weg en behield haar ongeslagen status in de Reggehal.

Komende week is Excelsior vrij en de week erna speelt het een uitwedstrijd tegen Adarinyo in Apeldoorn.

1-0 John Lubbers
2-0 Michael Mirca
2-1 John Eagles
Rust
2-2 Jong Eagles

Opstelling Excelsior’31:
Willard Baan (keeper), Gerald Keizer, John Lubbers, Alidus Ter Harmsel, Agassi Danellian, Michael Mirca, Sander Kwinteberg
Coach: Murat Yerlikaya