Bezuinigingsangst verlamt de raad: géén geld voor kunstgras...

Bezuinigingsangst verlamt de raad: géén geld voor kunstgras...

RIJSSEN - De gemeenteraad van Rijssen-Holten hield gisteren hand op de knip in begrotingsvergadering. Gymleraren Waerdenborch moeten daardoor nog zeker anderhalf jaar les geven in een lawaaierige sporthal.

En... er wordt voorlopig geen kunstgras aangelegd op sportpark De Koerbelt. Wel gaf de raad groen licht voor een spoortunnel bij de wijk Veenslagen.

Bron: TC Tubantia
enkele reacties in de krant willen we u niet onthouden:

1. Beste 'Jannen', 

Snap het nou: kunstgras was een loze verkiezingsbelofte van het CDA om kiezers te trekken van Excelsior'31. Gewoon achterbakse leugenaars dus..

2. Ik zie twee negatieve consequenties: 
- AV Rijssen moet nog een aantal jaren behelpen door een - op zaterdag bezet - voetbalveld midden in de sintelbaan. 
- Het kunstgrasveld valt over een aantal jaren een stuk duurder uit, omdat het aanbod van Excelsior'31 om meer huur te betalen voor de kunstgrasvelden een eenmalig aanbod was. 

En is die derde spoortunnel wel nodig, als we nu de (mogelijk positieve) gevolgen van de 2 andere spoortunnels nog niet kennen?  Als je een lokale overheid hebt die lijdt aan een tunnelvisie syndroom, is het niet zo verwonderlijk dat men de voorkeur geeft aan een spoortunnel... 

3. Misschien wanneer het bestuur van Excelsior'31 zich met een verzoek bij de lokale overheid meldt om een tunnel aan te leggen van veld 6 naar de overige voetbalvelden, zal het er ooit van komen dat Excelsior'31 minimaal 2 kunstgrasvelden krijgt.. 

Zoals de voorzitter het bij de ledenvergadering al memoreerde: het gemeentebestuur volgt een sport-gedoog-beleid. 

Anders kun je het niet formuleren.

 

Kalender icoon zaterdag 13 november 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers