Arjan Kok, Kevin Siemelink, John Lubbers, Maurice Bartelds, Michel Gerritsen Mulkes, Dennis Rosink, Amanuel Isa, Niek Davina (90. Andreas David), Karim Chengachi (Kevin Aman), Niki Leferink en Lesley Nahrwold (88.

Niek van Baaren), Kristian Adelmund, Jeroen Koppelaar, Lourens Visser (72. Jorzolino Falkenstein) , Lars Bosscho, Gertjan Rothman, Rob Vermunt, Michel van Guldener en Marwin Richard

Toeschouwers: 800

Klik hier voor reacties van John Lubbers en Dennis Demmers, op RTV Oost radio

Excelsior'31 doet goede zaken
Bron: klik hier
RIJSSEN - De voetballers van Excelsior'31 hebben zaterdag uitstekende zaken gedaan. De topklasser versloeg thuis Capelle met 2-0. Niek Davina kort voor rust en John Lubbers na de pauze scoorden. Door de zege is Excelior'31 inmiddels al zes duels ongeslagen en opgeklommen naar de zevende stek op de ranglijst, met twintig punten uit veertien duels.

Excelsior'31 speelde voor eigen publiek zeker niet groots, maar toonde wel veel inzet. Het fysiek sterke Capelle kreeg meteen in de eerste minuut twee kansjes, maar scoorde niet. Toen iedereen dacht dat beide teams met een 0-0 tussenstand zouden gaan rusten kwam de thuisploeg op 1-0. Niek Davina kopte binnen uit een corner nadat eerste John Lubbers de bal met het hoofd had verlengd.

Na de pauze ging Capelle meer en meer de lange bal hanteren, maar Excelsior'31 hield stand. Nadat Niki Leferink in de 83e minuut een honderd procent kans gered zag worden door de doelman van de bezoekers, was het uit de daaropvolgende corner alsnog raak via John Lubbers: 2-0. Daarmee was de wedstrijd beslist.

Twee corners ten grondslag aan zege Excelsior'31 op Capelle
RIJSSEN - Excelsior'31 heeft vanmiddag drie punten aan haar conto toegevoegd door een solide 2-0 zege op Capelle. De topklasser uit Rijssen klimt daardoor naar de gedeelde zesde plaats en heeft inmiddels een vaste positie verworven in de hogere regionen van de middenmoot.

Met de overwinning van vanmiddag mocht de ploeg van trainer Dennis Demmers niet mopperen. De tegenstanders uit Capelle aan de IJssel hadden minstens zoveel kansen op treffers en waren over het algemeen wat meer in de aanval. De ploeg van René Vermunt scoorde echter niet. Met name Marwin Richard, de sterke spits, was er een aantal keren dichtbij.

De thuisclub had bovendien het voordeel van een doelpunt op het juiste moment. Lesley Nahrwold zette een corner voor, John Lubbers kopte door en Niek Davina kopte raak (foto, hierboven). Na de rust zou en moest Capelle komen, deed dat ook, maar zoals gezegd, de sporadische kansen werden niet omgezet in doelpunten. In de slotfase scoorde Lubbers de 2-0. Hij kopte nu zelf raak uit weer een corner.