Excelsior'31 verzuimt kwaliteitsverschil met DETO in een hogere score uit te drukken (samenvatting geplaatst!)

Excelsior'31 - DETO 1 2-1 (0-0)
52. 1-0 Karim Chengachi
64. 1-1 Wout Weghorst
71. 2-1 Bunyamin Özkök

Klik hier voor de (6 minuut 20 sec.) lange samenvatting, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis. Klik hier voor een extreem lang verslag op de DETO website

Opstelling Excelsior'31:
René Remie, Andreas David, Coen Zwollo, John Lubbers, Michel Gerritsen Mulkes (25. Kevin Siemelink) , Dennis Rosink, Niek Davina, Kevin Aman, Karim Chengachi (72. Maarten Smit), Lesley Nahrwold (64. Nigel Michels) en Bunyamin Özkök

* Maurice Bartelds (geschorst)
* Arjan Kok, Amanuel Isa, Niki Leferink bleven aan de kant

Excelsior'31 heeft zich met een 2-1 overwinning op DETO geplaatst voor de 4e ronde van de KNVB Districtsbeker. De rood/witten deden zich met name voor rust bepaald te kort en verzuimden ruim afstand te nemen van de Vriezenveense hoofdklasser. De meest opgelegde doelkansen waren aan Davina, Özkök, Chengachi en Aman niet besteed. Daardoor bleven de bezoekers 'in de wedstrijd'.

In de 52e minuut schoot Excelsior'31 voor het eerst met scherp. Na een miraculeuze kluts belandde de bal voor de voeten van Karim Chengachi, die met een ouderwetse punter de bal het laatste duwtje gaf, 1-0.

Wie dacht dat de ban nu wel gebroken was, zat er naast. Slordig balverlies op het middenveld leidde een DETO counter in, die fraai afgerond werd door (misschien wel de beste speler op het veld, vanavond) Wout Weghorst, 1-1. Laatstgenoemde is afkomstig uit de jeugdopleiding van NEO (Borne), trouwens.

De winnende treffer viel 20 minuten voor tijd. Nog wel middels een wonderschone aanval, over drie schijven. Zwollo speelde Aman in, deze poneerde de bal loepzuiver voor de voeten van Özkök, die de prima DETO doelman Yarbug kansloot liet, 2-1. Kalender icoon dinsdag 23 november 2010 / Algemeen